onszeretet1

Hogy másokat szeretni tudjunk, előbb önmagunkat kell szeretnünk…

Átadni csak olyasmit tudunk, amivel mi is rendelkezünk. Különösen áll ez a szeretetre, amit nem éltünk át és nem tapasztaltunk meg, nem tudjuk másoknak továbbítani.

onszeretet

Mivel a szeretet nem tárgy, ha valakinek odaadjuk, nem veszíthetjük el. Emberek százainak ajánlhatjuk fel és ajándékozhatjuk oda, nekünk mégis megmarad a szeretet , ami eredetileg a miénk volt.

Olyan ez, mint a tudás. Egy bölcs ezreknek taníthatja meg, amit tud, és a végén mégis az övé marad mindaz, amit megtanított. Először azonban rendelkeznie kell a tudással. Pontosan talán úgy fogalmazni, hogy az ember „megosztja” a szeretetét másokkal, ugyanúgy, ahogyan a tudását is „megosztja”, viszont megosztani csak olyat tud, amivel rendelkezik.

Szeretni önmagunkat nem azt jelenti, hogy úgy kell viselkedni, mintha körülöttünk forogna a világ.

Magunkat szeretni annyit jelent, hogy őszinte érdeklődéssel, törődéssel és tisztelettel fordulunk önmagunk felé. Az önmagunkkal törődés a szeretet alapja. Az ember akkor szereti, ha reálisan látja önmagát, és őszintén értékeli, amit lát, ugyanakkor különös izgalommal és bizakodással tölti el a lehetőség, hogy mi mindenné válhat. Minden ember egyedi, szeretni önmagunkat annyit jelent, mint harcolni azért, hogy felfedezzük és megőrizzük különlegességünket.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


8 − 6 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>