rak2

A rák kialakulásának lelki okai…

Vannak sajátosan rákkeltő tényezők, melyek valamilyen hibás lelki magatartásban gyökereznek. Az ilyen egyének hajlamosak az önsajnálatra, előszeretettel hánytorgatják fel múltbeli sérelmeiket. Képtelenek arra, hogy elengedjék magukat vagy emberi kapcsolatokat létesítsenek és tartsanak fenn. Állandó önértékelési zavarral küszködnek, olyan érzésük van, hogy társaik nem fogadják el, kirekesztik őket, az érzések kialakulása gyakran a gyermekkorba nyúlik vissza.

rak1

Törvényszerűségek mutathatók ki minden egyes rákos esetben
A rákos megbetegedést feldolgozatlan személyes tragédia idézi elő, mely az egyén belső elszigetelődését vonja maga után. Kelet­kezése annál könnyebb, minél rosszabb az illető általános egészségi állapota.

Három ok közrejátszásáról van szó:

 • személyes tragédia
 • csökkent ellenállóképesség
 • belső elszigeteltség

 A személyes tragédia jellege megszabja a rák lokalizációját is

 • emlőrák (szinte kizárólag nőknél): A partnerkapcsolat szellemi-lelki téren zavart mutat. Az érintett fél tehet a házastárs, barát, gyermekek, munkahelyi főnök vagy tanár.
 • hörgőrák (szinte kizárólag férfiaknál): Okai megegyeznek az emlőráknál leírtakkal.
 • méhnyakrák: Tág értelemben vett szexuális konfliktusok.
 • tüdőrák (gócos): Halálfélelem férfiaknál és nőknél egyaránt
 • gyomor-bélrendszer rákja: Az illető képtelen valamit megemészteni, amivel szüntelenül szembesülnie kell.

A rák lefolyása szoros összefüggést mutat a betegséget kiváltó konfliktusanyag megemésztésével, illetve feldolgozásával. Ez a betegség intenzitására, fokozódására, megtorpanására éppúgy vo­natkozik, mint időbeli lefutására vagy teljes megszűnésére.

A rák a szervezet immunrendszerének gátlása következtében alakul ki, melyet szellemi-lelki működészavar idéz elő.

E működészavar fennállásának ideje alatt, s a zavar mértéké­vel egyenes arányban, kifejlődik a rák.

Ha a kiváltó konfliktus rendeződik, a rák inaktívvá válik.

A rák különböző típusainak kifejlődési ideje:

 • emlőrák – 2-3 hónap
 • hörgőrák – 18 hónap
 • méhnyakrák – 12 hónap
 • tüdőrák – 7 hónap
 • petefészekrák – 5-8 hónap
 • méhrák – 5-7 hónap

Az említett időtartamokat követően lehet a rákot a legkorábban felismerni. A korai diagnosztizálás persze jó néhány külső tényező­től is függ, például a daganat elhelyezkedésétől, egyéni érzékeny­ségtől és hasonlóktól.

A rák szempontjából veszélyeztetett egyének közé elsősorban azok sorolhatók, akik elfojtják érzelmeiket. Ha személyes tragédia sújtja őket, képtelenek megbirkózni reakcióikkal, ehelyett áldozatul esnek nekik.

A rák nem csupán fizikálisán mutatkozik meg, hatással van a beteg gondolkodásmódjára, partnerkapcsolataira és foglalkozására is. Teljesen értelmetlen, ha csupán a testet kívánjuk meggyógyítani. A lelki áttételek ugyanis előbb-utóbb is­mét testi szintre terjednek át.

Lehet-e itt egyáltalán szerepe bármifajta megelőzésnek? Amikor a rákos daganatot felfedezik, azaz mikor már kitapintható, mintegy 80%-ban már kifejlődött, kialakulásának utolsó stádiumához érke­zett, részben már áttételekkel is rendelkezik. A szervezet védeke­ző rendszere már régen felmondta a szolgálatot.

Mit tehetünk?
Mindenekelőtt tudatosítanunk kell magunkban, és fel kell dol­goznunk a betegséget kiváltó problémát. Ez történhet beszédterápia, reinkarnációs terápia, pszichoterápia segítségével, vagy az életfilo­zófia gyökeres megváltoztatása révén.

Amennyiben a kiváltó konfliktust sikerült feldolgozni, viszony­lag csekély a jelentősége annak, mi történik a rákos daganattal. Nem szükséges többé foglalkozni vele, mert a konfliktusmegoldás jelle­gének megfelelően felszívódik vagy teljesen betokosodik.

Egyidejűleg arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a szerve­zet védekező készségét ismét megerősítsük, hiszen a legjobb orvos a bennünk rejlő egészséges életerő.

Életvitelünket is meg kell változtatnunk, hogy a jövőben ne jelentkezzenek többé megoldatlan konfliktusok. Táplálkozásunkat körültekintően kell megterveznünk, kerülvén a káros élvezeti cikkek fogyasztását. Itt elsősorban a nikotinra, alkoholra, túlzott kávéélvezetre gondolunk. Lehetőleg kerülni kell a húsfogyasztást, éppúgy a nem természetes alapanyagokból készült ételeket is.

Megelőzésképpen mit tehetek?
A megelőzésben talán az a legfontosabb, hogy alapos gondot fordítsunk a mentálhigiénére. Az esti visszatekintés alkalmával maradéktalanul fel kell dolgoznunk a nap történéseit, nehogy meg­oldatlan konfliktusok maradjanak vissza.

Másodlagos okként említendő a ráktól való félelem, amit a „rák különféle okairól” szóló úgynevezett „felvilágosítási kampányok” szabály­szerűen elültetnek és táplálnak az emberekben.

Használja a képzeletét!
Szemléletes módon képzelje el, hogy az életerős fehérvérsejtek megtámadják és elpusztítják a gyönge ráksejteket. Eb­ben az esetben a tudatot pozitív gondolatok töltik be. Fejlessze ki ma­gában a bizonyosságérzetet, hogy teste elég erős a rák legyőzéséhez, továbbá a kiváltó tényező ismert és megszüntethető, miáltal a rák is eltűnik. A belső gyógyulási folyamat gyorsan és akadálytalanul halad előre, ha az ember valóban hisz testének e képességében.

One comment on “A rák kialakulásának lelki okai…

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


× 5 = 30

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>