betegseg1

A betegségek kialakulásáról…

Betegség alakulhat ki, ha

  • abban a hitben élek, hogy hibát követtem el, ezért elítélem önmagam, kételkedem magamban. Tudd, nem létezik jóvátehetetlen hiba, hiszen azért élünk, hogy szüntelenül tanuljunk, hogy legnagyobb hibáinknak önnön létezésünk tökéletlenségét tartsuk. Ügyeljünk arra, hogy ne kövessük el újra meg újra a legnagyobb hibáinkat. Önmagunkká kell válnunk, ez a feladatunk, egyben életünk beteljesedése is.
  • szembeszállok természetszerű lényemmel.
    Ha nem úgy élek, ahogy élnem kellene, hibáimat kivetítem a környezetemre, kifogásolom ezt vagy azt. Ez a negatív hozzáállás kihat az életre. Diszharmóniában élek, állandó háborúskodásban önmagammal és az élettel. Szüntelenül hadakozom valami ellen, minthogy én nem önmagam vagyok, nem igazi énemnek megfelelően élek.
  • nem szeretek! Ha képtelen vagyok szeretetre, önmagamat se szeretem, nem fogadom el magamat olyannak, amilyen vagyok, vagyis nemet mondok, pedig minden egyes „nem” betegséget idéz elő. Az igazi szeretet annyit jelent, mint „igen”-t mondani, igent az életre és a szabadságra. A szeretet egyben Isten legfontosabb parancsa, alapvető szellemi törvény.
  • tisztázatlan ügyeim vannak, például valakinek nem bocsátottam meg, hanem továbbra is szemrehányással illetem, neheztelek rá, sőt szemrehányással vádolom.
    Ha a környezetemmel rendezetlen a kapcsolatom.
    Rendezetlen ügyeim vannak önmagammal. Ha valakivel nem tudok kijönni, fel kellene tennem magamnak a kérdést, hol nincs bennem rendben valami, miért okolom önmagamat, miért érzem magam hibásnak. Meg kellene kérdeznem magamtól: Mire akar mindez ráébreszteni, milyen vonatkozásban, énem melyik pontján nem élek úgy, ahogy a valóságban vagyok?
  • az élet feladatait nem teljesítem, nem oldom meg. Egy feladatot mindig ad az élet, ad fel nekem, hogy további lépés megtételére késztessen. A problémák és nehézségek arra kényszerítenek, hogy újabb lépéssel közelebb kerüljek igazi énemhez. Legfontosabb feladatom, hogy önmagam legyek, minden pillanatban közeledjek önnön valómhoz. Ha nem teszem meg a szükségszerű lépéseket, az élet a betegségen és szenvedésen keresztül figyelmeztetni fog.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


+ 8 = 10

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>