Évszakváltáskor bekövetkezett megfázásról

Mindig halljuk, hogy az emberek az évszakváltáskor oly gyakori megfázásról panaszkodnak.

Ezt a kellemetlenséget el lehetne kerülni. Az átmeneti időszak veszélyesebb, mint a hideg évszak maga.

A test hozzászokott a nyári meleghez, így nehezen viseli az első hidegeket. Ezért meleg öltözék kell a hőmérsékleti eltérések kiegyenlítésére. Elsősorban, meleg cipő, jó gyapjúharisnya. A népi bölcsesség meleg lábról és hideg fejről beszél, ez az egészség titka.

Ha lábunk melegben van, nincs olyan veszély, hogy megfázunk, mert a láb az egész test hőviszonyainak a legjobb indikátora. Általában az ülőmunkát végzők, vagy akik nem mozognak eleget panaszkodnak arra, hogy lábuk fázik, nem azok, akiknek mestersége több mozgással jár. A rossz vérkeringés kétszeresen érzékennyé tesz a megfázásra.

Ha az ember reszketve lép ki egy túlfűtött szobából a friss levegőre, az átmeneti időszak ködös-nedvességébe, a durva behatás gyengíti a nyálkahártyák ellenálló képességét, és a terep kedvezővé válik a meghűléses megbetegedések kórokozói számára.

Az eredmény: nátha, hurut, gyulladás, a tüdőgyulladás, stb… Nem a helyiség túlfűtésével, hanem melegen öltözéssel, mozgással, a vérkeringés serkentésével pótolhatjuk legjobban a meleget. Ha az ember megszokta már a hideget, kevésbé érzékeny a meghűlésekre. Semmi meglepő sincs abban, hogy a szervezetünk érzékenyebb az átmeneti időszakban, hiszen megszokta a nyár az ősz melegét.

Reggel, mielőtt ülőmunkába fognánk, végezzünk, rövid, intenzív testgyakorlatot. Ha kitakarítjuk a szobát az is felmelegít. Vagy gyalogoljunk, esetleg a munkába menetnél egy megállót ne tömegközlekedéssel tegyünk meg.  A vérnyomásunk javul, tüdőnk kitágul, és jó érzéssel ülünk le dolgozni.

A reggeli légzőgyakorlatok is hasznosak, vagy ha egy kefével átdörzsöljük testünket.  A mély lélegzés az elhasznált levegőt teljesen eltávolítja a szervezetből és helyet ad a friss levegőnek. A szervezet így elég oxigénhez jut és kevésbé érzékeny a megfázásra.

Ha Ön könnyen megfázik, vigyázzon arra, hogy elég kalciumot vigyen be a szervezetébe, mert ha a kalciumszint csökken, a megfázás veszélye nő. A kalcium kedvezően hat a vénákra, mivel a vérkeringést serkenti. Ezeket a tanácsokat követve, a hűlés ellen hatékonyan tud védekezni.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


− 1 = 1

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>