pozitiv

3 jel, amikor a testünk segítséget kér

A testünk mindig és minden esetben jelez számunkra. A kérdés csupán az, hogy észrevesszük-e ezeket a jeleket. Ez mind betegségek időben való felismerésénél, mind betegségek kialakulásánál is fontos. 

Száraz bőr

A száraz bőr több dologra utalhat. Lehet, hogy keveset iszunk, illetve kevés E-vitamint juttatunk be a szervezetünkbe. Fogyasszunk naponta minimum másfél liter folyadékot. Tipp: mivel szinte már mindenki okostelefont használ, ezért érdemes letölteni egy olyan alkalmazást, ami figyelmeztet minket, ha már egy ideje nem ittunk, vagy tegyünk egy palack vizet az asztalunkra, így látjuk, hogy mennyi vizet fogyasztottunk aznap. Emellett együnk több zöldséget, halat és diót.

Fotó:Freepik/yanalya

Álmatlanság, ingerlékenység és lábgörcsök

Ha ezek a tünetek jelentkeznek, akkor a szervezetnek magnéziumra és káliumra van szüksége. Akár egy pezsgőtablettával is pótolhatjuk, de ennél sokkal jobb, ha ezen létfontosságú elemeket természetes módon juttatjuk be a szervezetünkbe. Együnk paradicsomot, narancsot, banánt és spenótot.

Édesség utáni vágy

Ha hirtelen erős vágyat érzünk, hogy valami édeset, cukrosat együnk, akkor lehet, hogy egyszerűen arról van szó, hogy közeledik a menstruációnk időpontja, vagy stresszesek vagyunk. Ezenkívül jelezheti a szervezetünk, hogy végtelenül ki van merülve, illetve a depresszió egyik jele is lehet. Ahhoz, hogy elkerüljük a súlygyarapodást, együnk étcsokoládét, mézet vagy egy finom banánturmixot.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


1 × = 7

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>