duh1

Hogyan kezeljük a dühöt és a gyűlöletet?

Amikor nem tudjuk irányítani a dühünket, haragunkat, az olyan, mintha egy erős tornádó söpörne végig a lelkünkben, elűzve minden pozitív energiát a szívünkből. És ez nem tesz jót nekünk.

duh

A düh és a harag érzet azért alakul ki valakiben, mert az illető nincs megelégedve az életével, nem kapja a helyét a világban, nem tudja, hogy mit jelent hálásnak lenni.

Éppen ezért kell az együttérzés, a szeretet, a belső lelki béke felé fordulni, amelyek képesek feloldani ezen negatív érzéseket.

Az is fontos tényező, hogy képesek legyünk azonosítani azokat a forrásokat, külső vagy belső hatásokat, amelyek kiváltják belőlünk a haragot, a düht. Ezután pedig mindent meg kell tenni azért, hogy semlegesítsük ezeket az érzéseket. Ehhez sok gyakorlatra és nagyfokú önuralomra lesz szükségünk, amikor belülről, a lelkünk mélyéről képesek leszünk a felszínre hozni a harag és a düh ellenszerét, a türelmet, a békét és a toleranciát.

És attól a pillanattól kezdve, mikor a türelem és a tolerancia érzése megtelepszik és aktív marad a lelkünkben, már kevésbé fog ránk hatni a harag és a düh, kisebb mértékben fog kibillenteni az egyensúlyunkból, ezáltal életünk harmonikusabbá válik. És megtanulunk még egy nagyon fontos dolgot, az önuralmat, amivel képesek leszünk a legártalmasabb energiáknak, érzéseknek is ellenállni.

“A düh és a harag nagyon sok energiát emészt fel. Még a biológusok is megfigyelték azt, hogy düh, vagy harag esetén a vér a karokba tódul, jelezve azt, hogy készen áll az ütésre. Mikor viszont a félelem lesz valakin úrrá, akkor a vér a lábakba kerül, így támogatva a futást, menekülést. Azt is mondhatnánk, hogy a túlélés érdekében úgy a düh, mint a félelem érzésének meg van a maga funkciója. Azonban ha gyakran és hosszú ideig áll fenn ez a negatív érzés, az már ártalmas az egészségre. Éppen ennek ellensúlyozására van szükség az együttérzés, a szeretet, a türelem és a tolerancia fejlesztésére.”

Az intelligenciánknak az kell legyen a legfőbb szerepe, hogy az együttérzésre törekedjünk, ne pedig a gyűlöletre, haragra, dühre, nem szabad engednünk, hogy ezek a negatív érzések fejlődjenek, elhatalmasodjanak rajtunk. Mert ha ezt megtörténik, akkor nem fogunk tudni aludni, emésztési gondjaink lesznek, és le fogunk fogyni, úgy fizikailag, mint mentálisan.

Ismerd meg, hogy melyek a hibáid. Ne engedd, hogy ezek meghatározzanak téged, csak akkor, ha már azonosítottad az okokat. Minél inkább a megoldásra összpontosítasz, annál hamarább oldódnak meg a hibák, gyógyulnak be a sebek. Senki sem tud elpusztítani, csak te vagy képes önmagad megsemmisítésére, és ugyanakkor a megmentésére is. 

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


− 6 = 2

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>