Business leader pointing at the camera and his team

Így kezelik a sikeres emberek a stresszt

A stressz kiküszöbölhetetlen a nyugati emberek életében – egyszerűen van, és kész, a legjobb, amit tehetünk, hogy igyekszünk a minimálisra csökkenteni, és megtalálni a számunkra legmegfelelőbb stresszoldó módszert. Még az igazán sikeres embereknek is szembe kell nézniük ezzel a problémával, érdemes azonban ellesni tőlük néhány praktikát.

Mernek segítséget kérni

Nem lehet valaki mindenben szakértő – a sikeres emberek tudják ezt, és nem akarnak mindent saját maguk megoldani. Ha valamiben bizonytalanok, hozzáértők segítségéhez fordulnak inkább.

Folyamatosan tanulnak

Mindig, minden helyzetben tanulhatunk valami újat, és jól is járunk, ha így teszünk, hiszen minél nagyobb a tudástárunk, annál könnyebben tudjuk venni az akadályokat az életben.

Fotó: iStock.com/gpointstudio

Tudják, mi motiválja őket

A stresszmentes mindennapok és a produktivitás érdekében mindig meg kell találnunk a motivációnkat. Van, akit a hosszú távú célok motiválnak, míg mások inkább kisebb lépésekben gondolkodnak – bármelyik csoportba is tartozunk, mindig lebegjen a szemünk előtt, hogy merre tartunk.

Elválasztják a munkát és a magánéletet

A sikeres emberek tudják, hogy az élet nem csupán a munkáról szól. Figyelnek arra, hogy rendszeresen töltsenek minőségi időt családjukkal, és szigorú határvonalat húznak a munka és a magánélet között.

Találnak módot a kikapcsolódásra is

A legfontosabb, hogy megtanuljuk levezetni a feszültséget. Erre nincsen egységes recept, mindenkinek más válik be. Van, akinek a fizikai aktivitás segít, például a futás vagy a jóga, míg másoknak a meditálás, az olvasás, vagy egyszerűen csak egy meleg fürdő. A lényeg, hogy megtaláljuk azt, ami számunkra a leghatásosabb.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


7 × = 14

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>