szorongás

Küzdjük le a szorongást!

Kisebb-nagyobb mértékben mindannyian szorongunk, van, aki a munka, más a magánélete miatt. Tudjuk jól, hogy le kellene küzdenünk a szorongást, hogy a legtöbb dolog miatt nincs értelme aggódni, de ezeket a gondolatokat nem lehet csak úgy kikapcsolni. Vannak viszont gyakorlatok, amelyekkel, igaz apránként, de tudatosan küzdhetünk a szorongás ellen.

Időbeosztás

Szorongásaink jó nagy része összefüggésben van azzal, hogy rohanunk reggeltől estig, és nem hagyunk magunknak időt arra, hogy leülepedjenek bennünk a dolgok. Keljünk korán, legyen időnk magunkra reggel, nyugodtan induljunk, hogy ne kelljen egész nap azon aggódnunk, vajon rendesen bezártuk-e magunk után az ajtót.

Listaírás

Nem is hinnénk, mekkora hatalma van, ha össze tudjuk szedni a gondolatainkat, ha pontosan tudunk tervezni és szervezni, és látjuk előre, hogy mi vár ránk. Ne bagatellizáljuk el a listák hatalmát, nagyon sokat segíthetnek a stressz leküzdésében.

Fotó: iStock.com/Poike

Meditáció

Nem kell feltétlenül a klasszikus meditációra gondolnunk, hiszen mindenki számára más lehet meditatív tevékenység. Lehet az a főzés, a sport, egy jó dal meghallgatása, vagy bármilyen kreatív tevékenység. A lényeg, hogy abban a rövid időszakban csak magunkra és a tevékenységre koncentrálunk. Segíteni fog, hogy egy kicsit távol tartsuk magunkat a gondoktól, és eszünkbe jusson, hogy mennyi jó dolog van az életben.

Lélegezzünk nagyokat

Bár folyamatosan lélegzünk, sokszor elfeledkezünk róla. Ha leülünk csupán egypár percre, és mélyeket lélegzünk, azonnal érezni fogjuk, hogy kitisztul a fejünk, hogy megnyugszunk. Érdemes egy jógaóra keretében is kipróbálni, mi mindenre vagyunk képesek, ha egyenletesen, mélyeket lélegzünk, és engedjük, hogy átjárjon minket az élet.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


7 + = 13

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>