Ha rosszul érzed magad…

Ha rosszul érzed magad, amiért rossz érzéseid vannak, még több erőt adsz nekik. És nem csak magadban növeled őket, hanem kifelé is egyre több negativitást sugárzol.

Érted már, hogy miért nem lehet tiéd az élet, amire vágysz, ha rosszul érzed magad?

Ezentúl figyelj jobban és ne engedd, hogy a rossz érzések elhatalmasodjanak rajtad. Képes vagy az érzéseid irányítására úgy, hogy ha azt észleled, hogy egy rossz érzés letaglózott, engedd ki magadból a negatív energiákat azáltal, hogy felvidítod magad!

Az élet azért van, hogy élvezd! Ha így teszel, csodálatosan érzed majd magad, és csodálatos dolgok történnek, de ha túl komolyan veszed az életet, komoly dolgok történnek veled. A jókedv és a könnyedség tehát elhozza neked azt az életet, amire vágysz, a túlzott komolyság viszont olyan életet eredményez, amit komolyan kell venned. Hatalmad van az életed fölött, és képes vagy rá, hogy úgy alakítsd, ahogy akarod. A saját érdekedben légy könnyed és jókedvű!

Én magam úgy szoktam enyhíteni a rossz érzéseimen, hogy vadlovakként képzelem el őket. Létezik haragos ló, sértődött ló, ingerlékeny ló-amit csak akarsz, egy egész istállónyi rosszérzés-ló. Amikor valami miatt csalódást érzek, azt mondom magamnak:


„Miért ültél fel a csalódottság lovára? Szállj le róla most azonnal, mert egyenesen a még több csalódás irányába vágtat, te pedig nem akarsz arra menni.”

Vadlovakként képzelem el, tehát a rossz érzéseket, amelyekre néha-néha felülök, de ha egyszer felültem rájuk, bármikor le is tudok szállni róluk. Nem úgy tekintek rájuk, mintha az igazi énemhez tartoznának, vagy bárki máséhoz, mert ez nem fedi a valóságot. Egy rossz érzés olyasvalami, amit beengedtél az életedbe, amit megengedtél magadnak. Ha akarod, bármikor úgy dönthetsz, hogy leszállsz a lóról-éppolyan gyorsan, ahogyan felültél rá.

Ha vadlovakként gondolsz a rossz érzésekre, amelyeknek néha felülsz a hátára, az jó módszer arra, hogy megfoszd őket az erejüktől. Ha valaki a közeledbe zsémbes, az ő rossz érzése is sokkal kevésbé hat rád, ha úgy tekintesz rá, mint aki épp felült a zsémbes lóra. Nem fogod a zsémbességet olyan személyes ügyként kezelni, mint máskor. Mert ha magadra veszed a dolgot, és a zsémbessége hatására te is zsémbessé válsz, nem teszel mást, mint hogy te is felülsz mellé a zsémbes lóra!

Ha rossz a kedved, ne adj erőt a rossz érzéseknek azzal, hogy kárhoztatod magad miattuk. Azzal csak még őrültebb vágtába hajszolnád a vadlovat. A megoldást nem az jelenti, ha utáljuk a rossz érzéseket, hanem az, ha tudatosan és egyre gyakrabban a jó érzéseket választjuk helyettük. Ha ellenállsz a rossz érzéseknek, óriásira nőnek! Minél inkább nem akarod, annál hatalmasabbra növeled őket. Így van ez mindennel az életben – minél jobban ellenállsz valaminek, annál közelebb vonzod magadhoz. Ne foglalkozz hát a rossz érzésekkel, ha néha-néha meglátogatnak. Egyáltalán ne próbálj ellenállni nekik, ugyanis így minden erőt megvonsz tőlük.

Részlet Rhonda Byrne: AZ ERŐ című könyvéből

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


4 + 1 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>