Vöröshagyma gyógyító hatásai

A náthából gyorsabban kigyógyulunk, ha egy vöröshagymát apróra felvágunk és illatát jó mélyen beszívjuk kb. 5 percen át. A hagymából kiáradó anyagok a légkör „vitaminjai” és 30-35 cm körzetben megölik a mikroorganizmusokat.

 

A kutatók szerint naponta 6 g főtt vagy nyers hagyma elfogyasztása csökkenti az infarktus veszélyét.

 

Köhögés ellen igyunk hagymateát!

Receptje:

 4 evőkanál kristálycukrot pirítsunk meg, majd öntsük fel fél liter  meleg vízzel és főzzük bele héjával együtt két darab félbe vágott hagymát. Tegyünk bele még 2 evőkanál  hársfateát és azzal főzzük két percig. Takarjuk le, 15-20 perc állás után szűrjük le és lassan kortyolgatva egész nap fogyaszthatjuk.

 

Hajápoláshoz gyűjtsük össze a hagyma héját, ne dobjuk ki. Egy maroknyi hagyma héjából főzzünk teát, 5 percig forraljuk, hajmosás után ezzel a hagymahéjteával alaposan öblítsük le a hajunkat. A népi gyógyászat ismeretei alapján elősegíti a haj egészséges növekedését. Az öblítőbe cseppenthetünk kölnit, így kellemes illatos lesz a hajunk.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


+ 6 = 14

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>