boldog

Tudod mi kell ahhoz, hogy boldog ember legyél?

A boldog embereknek olyan szokásaik vannak, amelyek révén életük még boldogabb lesz, míg a boldogtalanabbak olyan dolgokat tesznek állandóan, amelyek révén még nehezebb lesz nekik.  

boldog1

A boldog emberek nem ragaszkodnak a sérelmeikhez….
A boldog emberek könnyebben bocsátanak meg, és jól is teszik, hiszen a sérelmekhez való ragaszkodással csak mi járunk rosszul. Járulékos mellékhatások ráadásul a stressz, depresszió, vagy olyan fizikai tünetek, mint például a gyomorfekély. Ha ragaszkodsz a sérelmeidhez az azt jelenti, hogy

A boldog emberek mindenkivel kedvesen viselkednek….
Na, ez egy kemény dolog, nem könnyű feladat állandóan kedvesnek lenni. Pedig tudományosan bizonyított tény, hogy ha másokkal kedvesen viselkedünk, attól mi magunk leszünk boldogabbak. Akárhányszor önzetlenül cselekszel, az agyad szerotonint termel, ami nem más, mint jó érzéseket okozó hormon. Arról nem is beszélve, hogy a kedvességet általában viszonozza is környezeted, így emberi kapcsolataid is erősebbek lesznek.

A boldog emberek problémák helyett kihívásokat látnak…..
A boldog emberek szótárában a “probléma” szó helyett “megoldandó élethelyzet” áll. Az ilyen élethelyzetek pedig kihívást jelentenek, akcióra sarkallnak, nem pedig tehetetlenségre és teljes feladásra.

A boldog emberek hálásak azért, amijük van…..
A boldog emberek nem azok, akiknek mindenből a legjobb jut, hanem azok, akik mindenből a legjobbat hozzák ki. Érzed ugye a különbséget? Vonatkozik ez munkahelytől kezdve a párkapcsolatig mindenre.

A boldog emberek képesek álmodni és tervezni……
Azok, akik mernek jelenlegi helyzetükön és keretükön túllátva tervezni és álmodni, nagyobb valószínűséggel érik el céljaikat, mint azok, akik nem.  A különféle – pici és óriási – célok azok, amelyek izgalmassá és változatossá, és ami a legfontosabb, tartalmasabbá teszik életünket.

A boldog emberek nem akadnak fenn apróságokon……
Ugye Te is ismersz olyanokat, akik kiakadnak, ha nem minden részlet tökéletes? Akik nem pontosan azt és akkor kapják, amikor és ahogy azt elképzelik? Esetleg közéjük tartozol Te is? Ha igen, gondolj bele mindig, hogy az adott dolog egy év múlva mennyiben fogja befolyásolni az életedet. Ha semennyire sem, kár a gőzért!

A boldog emberek nem szólják le a többieket a hátuk mögött……
Tisztában vagyunk együtt, hogy divat a pletykálás és mások kritizálása, lehúzása a hátuk mögött, de bizton állítjuk, kedvesnek lenni jobb érzés, mint utálatosnak. Ítélkezés helyett másokról jót mondani sokkal több pozitív érzést vált ki.

A boldog emberek nem gyártanak kifogásokat……
Benjamin Franklin szerint: “Aki kifogásokat gyárt, az mást nem is tud”. A boldog emberek nem magyarázkodnak állandóan múltbéli hibáikat illetően. Ehelyett felelősséget vállalnak a hibáikért és igyekeznek tanulni belőlük.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


5 − 3 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>