wl-600x400

Fogyókúrázunk, mégsem fogyunk? Ezek (is) lehetnek az okai

Hányszor előfordulhatott már, hogy hiába diétáztunk, odafigyeltünk az ételek mennyiségére, minőségére, mégsem fogytunk egy dekát sem?! Végül legyintettünk egyet, feladtuk és beletörődtünk, hogy nem megy. Pedig ilyenkor érdemesebb végiggondolni, mi lehet az oka.

Merthogy sokszor nem az étrendünktől függ, hogy fogyunk-e, vagy sem. Hanem a lelkünktől is. Ha rosszul érezzük magunkat, ha nem élvezzük a hétköznapokat, ha elromlik a kedvünk, mert nem ehetjük azt, amit valójában szeretnénk – vagyis ha nem hiszünk a fogyókúránkban és nem szívvel-lélekkel csináljuk, gyakran nem hozza meg a kívánt eredményt. De ez csak egy ok, amiért kudarcba fulladhat a diéta. Íme a többi!

 Fotó: Pixabay/CC0 Public Domain

 Lélek, kalória és kényelem

A fogyókúra ugyanis nem lehet mindenre válasz. Nem oldhat meg minden problémát, ha elkezdjük sanyargatni önmagunkat, a testünket. Nem meglepő reakció, hogy a lelki problémát úgy szeretnénk megoldani, hogy „fizikai fájdalmat”, illetve ebben az esetben önsanyargatást okozunk magunknak, mert abban bízunk, hogy az majd segít elfeledtetni a pszichés problémáinkat.

A kalóriaszámlálás is sokszor sikertelenségbe fulladhat, mert attól, hogy nem lépjük át a szakemberek szerinti minimálisan bevitt kalóriamennyiséget a szervezetünkbe, nem mindegy, hogy milyen ételek révén történik ez meg. Mert ha bár a kalória szerint megfelelő, de minőségben inkább árt, akkor ne csodálkozzunk, hogy nem fogyunk.

Végül megint csak a mozgást kell megemlíteni. A rendszeres sport egy dolog, annak a fogyókúrában lévő fontosságáról már mi is rengeteget írtunk. De olyan apró dolgok is számíthatnak a sikeres kúra esetében, mint hogy inkább lépcsőzünk a lift helyett. A túl kényelmes életmód sajnos inkább árt a fogyókúránknak, mintsem használna. Érdemes odafigyelni erre is.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


1 + 1 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>