Magas vérnyomás

 Vérnyomásmérésnél két számot állapítanak meg, egy felső és egy alsó értéket. A vérnyomás felső értéke 110 és 140 között van, az alsó határértéke pedig 60- és 90 között. Tehát nem 100+ életkor! Ez a szabály régen idejét múlta.

Mit jelent az alsó és felső érték?

A felső érték az a nyomás, amelyet a szívnek és  szívkamrák összehúzódásakor kell leküzdenie. Az alsó értékkel a két szívverés közötti szünetben mért nyomást jelzik. Az alsó nyomás a fontosabb, mert minél magasabb az, annál kevesebb nyugalma van a szívnek.

Mi az oka a magas vérnyomásnak?

Majdnem mindig a rosszul működő vesék. A méreg-és salakanyagok nem távoznak a szervezetből és lerakódnak- többek között a véredényekben is. A vérerek rugalmassága és térfogata kisebb lesz és így a szívnek azonos vértartalom mellett, nagyobb nyomást kell kifejtenie, hogy a vért az erekbe szivattyúzza.

Normális térfogat, nincs lerakódás a vivő- és visszerekben, ha a vérnyomás értéke: 125/75

Csökkent a térfogat, a vivő-és a visszerek tele lerakódással, ha a vérnyomás értéke: 170/130

 

One comment on “Magas vérnyomás

  1. Nagyon meglepett, hogy a magas vérnyomás oka “majdnem mindig a rosszul működő vesék”.
    Hogyan lehet ezen segíteni? Egyedül is lehet, vagy orvoshoz kell fordulni?

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


× 9 = 72

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>