Voll diagnosztika

A SZERVEZET FUNKCIONÁLIS ÁLLAPOTÁNAK FELMÉRÉSE, TESZTELÉSE VOLL MÓDSZERÉVEL

A szervezetünk egy mozgásban lévő bonyolult szabályozás alatt álló rendszer, amely, környezetével állandóan kapcsolatban van. Érzékszerveinkkel felfogjuk a külvilág ingereit, táplálékot veszünk magunkhoz, salakanyagokat ürítünk, erőt fejtünk ki, kommunikálunk egymással. Nem is beszélve érzelmeinkről, gondolatainkról, lelki életünkről, amely nagyon szorosan hozzátartozik életünkhöz, és legalább annyira fontos szervezetünk működése szempontjából, mint a biológiai létezésünk.

allapotfelmeres2

A bennünk lévő anyagok alkotó elemei ugyanazok, amelyek környezetünkben egyébként is megtalálhatók. Ezek „szervesen” egymáshoz kapcsolódnak így épül fel egy bonyolultabb élő szervezet. A fizikai törvényei vonatkoznak ránk is.
Valószínűleg ismerősen cseng az EKG kifejezés, amely a szív elektromos tevékenységét rögzíti. De ugyanezen az elven más területekről, pl. az agyról, idegekről, izomzatról is lehet képet kapni, amely az adott testrész elektromágneses tevékenységéből (működéséből) fakad.

allapotfelmeres

A Voll módszer az akupresszúrán alapul.

Dr. Voll módszerével a szervezet egésze vizsgálható a végtagok akupunktúrás pontjain keresztül, így rövid idő alatt és pontosan mérhető fel a szervezet állapota még a tünetmentes időszakban – amikor más vizsgálati módszerekkel az elváltozás még nem észlelhető, a paciens sem érzi még a betegséget

 A Voll módszer eredete

Reinhold Voll plochingeni orvos (1909–1989), az ötvenes-hatvanas években  munkatársaival (Werner–Kraiss– Fritz) létrehozta először az ún. diatherakupunkteur készüléket, majd az  ún. Dermatron-t (Hartie–Pitterling). Több, mint négyezer betegen végzett  kísérletsorozatának eredményeként bizonyította az akupunktúrás pontok és a  csatornahálózat meglétét, a pontok elektromos tulajdonságainak  különbözőségét a környező bőrfelületektől, és új energetikai csatornákat  fedezett fel. Kutatásaival hidat vert a keleti és a nyugati medicina eltérő diagnosztikai és terápiás módszerei között. Voll és munkacsoportja fedezte fel azt a jelenséget is, hogy ha a páciens  és a mérőműszer alkotta mérőkörbe valamilyen gyógyszert tartalmazó kémcsövet helyezünk, a mért értékek megváltoznak. Ez volt az alapja a későbbi gyógyszer-, nozóda- (olyan, többnyire homeopátiás készítmény, mely a megbetegedett szövetek vagy testváladékok sejtalkotóit tartalmazza), homeopátiásszer-teszteléseknek. Morell (1977): „ha az élő szervezet részéről az ugyanazon áramkörbe kapcsolt gyógyszer válaszreakciót vált ki, ez csak úgy lehetséges, ha maga az anyag is önálló elektromos rezgésekkel rendelkezik, és sugárzás/hullámok kibocsátására képes… Egy 100 egységre beosztott skálán a mutató kilengése mutatja a szerv energetikai állapotát.

allapotfelmeres3

A Voll-elektroakupunktúra (EAV) a meghatározott akupunktúrás pontokon történő ingerárammérésen alapul. A vezetőképességet fizikailag meghatározott egységekben mérik, ez a vizsgált alrendszer (a szervezetben az illető akupunktúrás ponttal asszociált része) reakcióképességét fejezi ki, és a megfelelő szerv működési állapotára enged következtetni.

A vizsgálat nem jár fájdalommal (enyhe nyomás érzés van csak). A kéz és a lábfej akupresszúrás pontjait mérjük alapesetben.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


+ 9 = 14

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>