menstruacio1

A menstruációs panaszok lelki okai…

A menstruációs panaszok a nőiség belső elutasítására utalhatnak. Ez az elutasítás irányulhat a nő társadalmi szerepére és státusára, de akár a (jövendő) anyaszerepre is. Más esetekben a nő talán mélyen vágyik gyermekre, tudja vi­szont, hogy életkörülményei vagy partnerének ellenkezése miatt nem lehet teherbe esnie. Ilyenkor a menstruáció idején a nőben újra meg újra tudatosul az „elszalasztott lehetőség”, ami mélységes csalódást vált ki benne. Mindezt testileg is fájdalmasan éli át.

menstruacio

A menstruációs panaszok az új feladatra való készség hiányát jelzik. Elérkezett a megfelelő idő, az ember viszont még nem áll készen, még tiltakozik az ellen, hogy felnőjön. Pedig feladatunk megkívánja, hogy állandóan készenlétben álljunk, hogy az új áthathassa tulajdon személyiségünket, s rajta keresztül meg­nyilvánulhasson.

A fejlődéshez természetesen hozzátartozik, hogy vállaljuk a felelősséget önmagunkért.

A fájdalom magában rejti a felhívást, hogy engedjük továbbhaladni fejlődésünket, tudatunk beszűkülését, mely félelemként nyilvánul meg, oldjuk fel, s végre felnőtté váljunk, ne csupán idősebbé. Megkí­vánja tőlünk, hogy lelki téren is készségesek legyünk önmagunkat boldogan átengedni minden új hatásnak, mely tulajdon életünkben je­lentkezik, vagy személyiségünkön keresztül megnyilvánul.

A menstruációs panaszok egyértelműen felszólítanak arra, hogy inkább „hasból éljünk” ahelyett, hogy elgondolásokhoz, határozott elképzelésekhez igazodnánk, és mondjunk igent az életre úgy, ahogy van.

Mindez félreérthetetlenül közli velünk: mondjunk igent női mi-voltunkra, egyben sajátos feladatunkra, sajátos kihívásunkra.

Nem lenne szabad többé az önmagunkról alkotott elképzeléseink szerint élnünk, ehelyett önnönmagunkat kell létezni hagynunk, nem szabad megállnunk, hanem élveznünk kell az élet útját.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


9 × 9 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>