iStock_86926539_narcisztikus-1024x576

Az önző kapcsolat a legkárosabb

Talán semmi sem nyomorítja meg annyira a kapcsolatot, mint az önzőség. Már magában a kapcsolat szóban is benne van, hogy ez két ember közti kötelék, így az tényleg nem nagyon fér bele, hogy egyikük infantilisen viselkedjen.

Nyilván valahol legbelül mindenki tisztában van vele, ha partnere általában csak magára gondol, az egyértelmű jeleket azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Partnerünk folyton nyaggat vagy ócsárol bennünket

Nem mindegy, hogy valaki lök vagy húz minket annak érdekében, hogy elérjük a céljainkat. Az egyik lelkesít, míg az utóbbitól értéktelennek érezzük magunkat. Egy önző ember sosem fogja figyelembe venni a mi igényeinket, helyette mindent megtesz annak érdekében, hogy rossznak és feleslegesnek érezzük magunkat, csak hogy ő csilloghasson mellettünk, s végre érezze magát valakinek.

Fotó: Pexels/ Clem Onojeghuo

Tényleg elhiszi, hogy amit ő csinál, az sokkal fontosabb

Gyakori hiba, hogy a férfiak meg vannak róla győződve, a gyereknevelés nem munka, s az anya otthon csak lógatja a lábát egész nap. De ugyanez előfordul fordított helyzetben is, amikor egy nő gondolja azt, hogy az egyetlen igazi és érvényes munka az, amit ő csinál, a gyereknevelés, és természetesen ez a legnehezebb a világon, s ehhez képest minden más alantas. Nyilván egyik sem igaz. Haszontalan munka nem létezik, csak ócska hozzáállás.

Versengő és bizonytalan

A szerelem nem verseny. Ha minden jól megy, a szerelemnek csak győztesei lehetnek, és aki ezt másképp gondolja, az nem érti az egésznek a lényegét. Ne hagyjuk, hogy párunk hasonlítgassa magát hozzánk, hiszen mindenkinek megvan a saját élete, csak abban a koordináta-rendszerben mérhető. Szeressük egymást, és ne versengjünk.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


1 + 8 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>