alvas1

Alváshiány és a fájdalom…

A mozgás energiával tölti fel szervezetünket, a mozgás korlátozása viszont kiveszi belőle.

Woman sleeping

A mozgás helyett mesterséges ingereket használunk – nikotint, koffeint, cukrot, alkoholt -, hogy elérjük a kívánt eredményt.

Az ideális személy a mozgást használja serkentő-, nyugtató-, altatópirulák helyett.

Azok az egyének, akik súlyos fejfájásról panaszkodnak, gyakran kínzó alvászavarral is küzdenek. Ingerlékenyek, szétszórtak, szorongók, koordinálatlanok.

Minden bizonnyal igaz, hogy nem a fájdalom gátolja az embert az alvásban. Az álmatlanság miatt vannak a fájdalmaik.

A sablonos mozgás eredménye ez, ami nem dolgoztatja meg az izmokat ahhoz, hogy elfáradjanak, ahogy az izmok működése csökken, úgy emelkedik a fáradtságküszöb. Kisebb az alvásigény a szövetek energiával való feltöltéséhez, mivel nem adnak le megfelelő mennyiségű energiát.

Így hamarosan kialakul az ördögi kör: a csökkenő mozgás csökkenő alváshoz vezet, az alváshiány miatt másnapra még kevesebb mozgás szükséges, és ez így folytatódik tovább.

A test valamennyi rendszere szenved.

A sablonok megteremtik saját alsablonjaikat.

A fáradtságküszöb elmozdulásával a csökkenő mozgás sablonja késő éjszakai felkeléshez vezet – azt mondja magának az érintett: éjszakai bagoly vagyok, és felkel, hogy felvegyen egy hálósapkát, hogy a mozgás segítsen lazítani, vagy egyen egy éjféli falatot, mert unatkozik, egyedül van, vagy depressziós, vagy bevegyen egy tablettát, ami elálmosítja.

A sablonokon belül egy másik gyakori sablon a rossz táplálkozás és a folyadékhiány.

Eszünk és iszunk az elveszett mozgásinger pótlására.

Mit gondolsz? Ha valaki vacakul érzi magát este tízkor, eszik egy óriás pizzát, akkor elhízása és bolondul emelkedő vércukra vajon csekély akaraterejének, az örökölt géneknek, vagy a mozgáshiánynak tulajdonítható-e?  Én a mozgáshiányra szavazok.

Az izomszövetnek több, mint 90%-a folyadék. Ha folyadékot az elveszett ingerek pótlására fogyasztunk, akkor kávét, teát, cukros üdítőket és alkoholt iszunk.

Ilyenkor az izmok kettős veszélybe kerülnek: a mozgáshiány már funkcióvesztéshez vezetett, és nem kapnak megfelelő folyadékpótlást, a vízraktárak nem töltődnek fel.

Ezeket a sablonokat is le kell győzni.

Figyelj magadra, észre fogod venni, hogy azokon a napokon, amikor fizikai tevékenységed nagyobb mértékű, étel- és italfogyasztásod is megváltozik, minőségben és mennyiségben egyaránt. Mesterséges ingerekre nem lesz szükséged. Ha rátérsz az ideális munka- és életvitelre az étel energiaforrás, nem pedig stimulálószer lesz, több vizet is iszol, a tested megmondja, hogy a mozgástól függően mennyi vízre van szükséged.

Győzd le a mozgás nélküli sablonjaidat!

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


2 − = 0

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>