behappy1

Öt szó, amely megváltoztatja az életedet

A Római Birodalom nagy filozófus uralkodója, Marcus Aurelius öt szóban foglalta össze – öt szóban, ami meghatározhatja a sorsod: „Életünk olyan, amilyenné gondolataink teszik.”

1914550_454952911363981_6292250906927228221_n

Igen, ha gondolataink vidámak, mi is vidámak leszünk. Ha gondolataink nyomorultak, mi is nyomorultak leszünk. Ha ijedtek, félni fogunk, ha betegesek, betegek leszünk. Ha balsikerre gondolunk, pechünk lesz. Ha elmerülünk az önsajnálatban, mindenki igyekszik majd elmenekülni, elkerülni minket.

Igyekezzünk pozitívan, nem pedig negatívan felfogni az életet. Helyes, ha gondjaink foglalkoztatnak, de az nem, ha idegesítenek. Ha gondjaink foglalkoztatnak, akkor tisztában vagyunk velük, nyugodtan próbálunk úrrá lenne fölöttük. Ha idegeskedünk, csak fölösleges, őrjítő köröket futunk. Harcoljunk a boldogságunkért mindennap vidám és előrevivő gondolatokkal. Még programot is tudok hozzá adni:

Címe: CSAK MA

  1. Csak ma boldog leszek. Legtöbb ember olyan boldog, amennyire elhatározza magát. A boldogság belülről jön, nem külsőségektől függ.
  2. Csak ma próbálok alkalmazkodni az adott helyzethez, és nem a saját vágyaimhoz igazítani mindent. Úgy veszem családomat, üzleti ügyeimet és szerencsémet, ahogy jön, és én alkalmazkodom hozzájuk.
  3. Csak ma törődni fogok a testemmel. Megdolgoztatom, vigyázok rá, táplálom, nem élek vele vissza, és nem hanyagolom el, hogy tökéletesen engedelmeskedjen parancsaimnak.
  4. Csak ma megpróbálom csiszolni az elmémet. Tanulok valami hasznosat. Nem leszek szellemileg tunya. Olvasok valamit, ami erőfeszítést, gondolkodást és figyelmet kíván.
  5. Csak ma edzeni fogom a lelkem háromféle módon: jót teszek valakivel, és titokban tartom. Megcsinálok legalább két dolgot, amihez nincs kedvem, csak az edzés kedvéért.
  6. Csak ma kedves leszek.  Olyan jól fogok kinézni, ahogy csak tudok, csinosan öltözöm, halkan szólok, udvariasan viselkedem, bőkezű leszek dicsérettel, senkit sem bírálok, nem találok hibát semmiben, és nem próbálok meg senkit sem megrendszabályozni, vagy megjavítani.
  7. Csak ma megpróbálok csak a mai napnak élni, nem akarom életem összes gondját egyszerre megoldani. Tizenkét órán át képes vagyok megtenni olyan dolgokat, amelyeket egy életen át képtelen lennék.
  8. Csak ma programot készítek.  Leírom mit akarok csinálni minden egyes órában. Lehet, hogy nem tartom be, de meglesz. Ez megszabadít két nyűgtől, a sietségtől és a bizonytalanságtól.
  9. Csak ma szakítok magamnak egy fél órát, és pihenni fogok. Ebben a fél órában néha Istenre fogok gondolni, hogy egy kicsit távlatokban is gondolkodjunk.
  10. Csak ma nem fogok félni, főleg attól nem félek, hogy boldog legyek, élvezzem a szépet, szeressek és higgyem, hogy akiket szeretek, viszontszeretnek.

Ha olyan szellemi beállítottságot szeretnél elérni, amely békét és boldogságot, íme az első szabály:

Gondolkozz és cselekedj vidáman, és vidám leszel.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


2 × = 4

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>