603bd82701237aae792b18235510eec7

Félelem az őszinte kommunikációtól…

Az érzékenység javíthatja a meghitt kommunikációt, hiszen többet érzékelsz a tudattalan folyamatokból: finom részleteket, árnyalatokat, ellentmondásokat.

4

Az intim kommunikációhoz türelemre van szükség, ezért megértő vagy a kapcsolat értékével is.

Általában a fő problémát a túlingerlődés jelenti. Ilyen állapotban hajlamosak vagyunk igen érzéketlenül bánni a környezetünkkel, beleértve a szeretteinket is. Foghatjuk a személyiségvonásunkra, mondva, hogy egyszerűen fáradt és túltelített voltam, de ettől függetlenül továbbra is az a feladatunk, hogy minden tőlünk telhetőt megtegyünk, hogy megfelelően kommunikáljunk, vagy lehetőleg még időben szóljunk a másiknak, ha közel állunk a kiboruláshoz.

Az érzékenyek akkor követik el a legnagyobb kommunikációs hibákat, amikor kerülni akarják a kellemetlenségek okozta túlingerlődést. A legtöbb ember, különösen az érzékenyek rettegnek a haragtól, a konfrontációtól, a könnyektől, a szorongástól, nehezen viselik a kritikát, azt, ha a hibáik alapján elítélik, vagy megszégyenítik őket.

Két módon birkózhatsz meg a félelmeiddel.

Tudatosítsd magadban, amit elképzeltél, majd képzelj el e-helyett új lehetőségeket. Pl.: mi történik a konfliktus feloldása után, vagy hogy mi van akkor, ha nem foglalkozol a problémával.

Megbeszélheted a partnereddel vagy barátoddal, hogy milyen elképzelt dolog tart vissza attól, hogy nyitottabb légy.

Kétségtelenül manipulatív látszatot kelt, ha valami olyasmit mondasz, hogy „szeretnék veled erről meg erről beszélni, de úgy nem megy, hogy ezt meg azt mondod”, ugyanakkor segít rávilágítani a kommunikációddal kapcsolatos mélyebb problémákra.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


7 − = 5

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>