pattanas1

4 meglepő megoldás pattanás ellen

A pattanások rendkívül kellemetlen tünetei a tinédzserkornak, de sok felnőtt életét is megkeserítik. Többnyire valamilyen kozmetikai termékkel próbáljuk megtisztítani a bőrt, de nem kell feltétlenül erős vegyszereket használni.

A boltban kapható pattanástalanítók szalicilsavat, benzoil-peroxidot vagy ként tartalmaznak, melyek akár rosszat is tehetnek a bőrnek. Nézzük, mivel kezelhetjük a pattanásokat otthon!

Szódabikarbóna

Minden háztartásban megtalálható, és nem csak a finom sütemények alapanyaga. Sikeresen képes eltüntetni a pattanásokat azáltal, hogy megnyitja a pórusokat és eltávolítja a bőr legfelső, olajos váladékokat, halott sejteket és port tartalmazó rétegét, ami a pattanások fő előidézője. A szódabikarbóna ugyanis semlegesíti a bőr pH értékét, ha ez nincs egyensúlyban, az hozzájárul a pattanások kialakulásához. Ráadásul a szódabikarbónának enyhe gyulladásgátló és tisztító hatása is van, ami megtisztítja a pattanás okozta sebet.

Magnéziatej

Elsősorban különböző bélproblémákra használják, mivel csökkenti a gyomor savtartalmát, denyugtató hatással van az izmokra és az idegekre, és jó hatással van bőrre is. Mivel annak olajosságát is csökkenti, ezért akár naponta egypár csepp segíthet megszabadulni a pattanásoktól.

Almaecet

Ennek a konyhai hozzávalónak antibakteriális és gombaölő hatásairól már biztosan mindenki sokat hallott, de remekül használható a bőr egészségesen tartásában is. Visszaadja a bőrnek az egyensúlyát és eltávolítja az elhalt bőrsejteket. Az emberi bőr pH értéke 4,5-5,5 között mozog, de a mindennapokban használt szappanok és más szerek ezt az értéket teljesen tönkreteszik. Ezt a folyamatot fordítja vissza az almaecet, ezért érdemes megfontolni, mint pattanástalanítót.

Az almacet és a szódabikatbóna is segíthet pattanások ellenAz almacet és a szódabikatbóna is segíthet pattanások ellen

Papaya

Ebben a gyümölcsben olyan enzimeket találunk – például papaint és kimopapint - melyeknek nagyon erős antibakteriális, gomba- és vírusölő hatásuk van. A papain ráadásul fehérjebontó hatású is, így a sérült keratint úgy tünteti el, hogy nem okoz károkat az egészséges sejtekben. Ráadásul tele van A-vitaminnal, ami szintén segít a bőr tisztán tartásában.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


× 4 = 32

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>