depi

A legjobb tippek szorongás és depresszió ellen

Csokoládé

A csoki rosszkedvűző hatását számtalan tudományos kísérlettel alátámasztották már a szakértők. Fogyasztásával serkentheted szervezet endorfintermelését. Ezt a vegyületet a köznyelvben boldogsághormonként is szokták említeni, hiszen a hangulatért felel.

csokolade

Hal

Igyekezz hetente legalább egyszer-kétszer halat enni. A friss tonhal, a lazac, a szardínia és a makréla a legjobb választás, hiszen az agy megfelelő működéséhez szükséges omega-3 zsírsavat tartalmazzák. Fogyasztásukkal elkerülheted a szezonális depresszió kialakulását.

hal-1

Jóga

Ha nem csak a testi egészségedet, hanem lelki egyensúlyodat is szeretnéd megőrizni, a legjobb választás a jóga. A meditációs gyakorlatok segítenek elengedni a stresszt és oldják a szorongást.

joga-1

Zöldborsó

A magnézium nélkülözhetetlen a szerotonin termeléséhez, valamint fontos szerepet játszik az egészséges idegműködés helyreállításában és fenntartásában. Fogyassz zöldborsót, lencse vagy szóját – mindegyikük gazdag magnéziumforrás.

zoldborso

Négylábú barát

Nem hiába mondják, hogy a kutya az ember legjobb barátja. Ha magányos vagy és hangulatod egyre inkább depresszióba hajlik, a legjobb választás egy négylábú barát. Nem csak kitörő örömmel fogad, amikor hazaérsz, de feltétel nélkül szeret.

kutya

Orbáncfű

Tudományos kísérletek bizonyították, hogy a gyógynövény enyhíti a szezonális depressziót, és feltehetően – néhány antidepresszánshoz hasonlóan – lehetővé teszi bizonyos ingerületátvivő anyagok felszaporodását az idegsejtek között.

orbancfu

Kirándulás

A városi életmód, az állandó pörgés nyilvánvalóan a lelki egyensúlyod ellen dolgoznak. Próbálj meg kiszakadni időnként a mókuskerékből és túrázz egy kicsit a szabadban. A friss levegő és a mozgás pillanatok alatt oldják a szorongást.

kirandulas

Úszás

Számtalan kutatás megerősítette, hogy a gyakori testedzés javítja a közérzetet. Mindössze hetente háromszor húsz perc aerob – fokozott oxigénfelvétellel járó – mozgásra van szükséged. Kimondottan  jó hangulatjavító hatással bír az úszás.

uszoda

Barátok

Az egyik legjobb gyógyír a szorongásra és a depressziós tünetekre kétségkívül a jó társaság. Ne fojtsd magadba a nyomasztó gondolatokat, beszéld ki alaposan a barátaiddal! Már attól is megkönnyebbülsz, ha nem adnak tanácsot, csak meghallgatnak.

baratnok

Banán

A szezonális depresszió megszüntetésében segítenek a B-vitaminban gazdag ételek. Kiváló természetes B-vitamin-forrás a máj, a zöldborsó, a lencse, a banán, a gabona.

banan

Szex

A szorongás és a depresszió egyik legjobb ellenszere a szeretkezés. Természetesen, amikor nagyon padlón vagy, nem biztos, hogy első lehetséges módszerként ez jut eszedbe. Ilyenkor egy ártatlan összebújás is segíthet.

szex-1

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


+ 7 = 9

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>