gyomoreges_reflux

Gyomorégés lelki okai…

Gyomorégés: elutasítás, agresszió, düh, kellemetlen helyzettel való szembesülés, kedvetlenség 

hasgorcs1

Amikor egy különösen nehéz problémával foglalkozunk, melyet minden igyekezetünkkel meg kívánunk emészteni, étkezéskor túl sok gyomorsavunk termelődik, ami végső soron felfelé tör a nyelőcsövön: egyszóval „megsavanyodunk”.

A felesleges gyomorsav, mely a mellkas és a torok égetőérzését okozza, mintegy azon törekvésünk jelképe, hogy a probléma végére járjunk, ugyanakkor világosan jelzi a kínzó zavar miatt érzett agressziónkat, dühünket is.

A gyomorégés és az epebántalmak és a gyomorfekély kialakulásának előjeleként is felfogható.

A betegség heveny formában jelentkezhet, ha valami konkrét dolgon „rágódunk”.

Egyesek szinte állandó gyomorégésről panaszkodnak.

Ilyesmi többnyire akkor lép fel, ha már huzamosabb ideje gyűlik bennünk az agresszió, ha újra meg újra szembesülnünk kell egy kellemetlen helyzettel, melyben nem merjük magunkat megvédeni, vagy éppen nem vagyunk hajlandóak levonni belőle az esetleg kínos következtetéseket.

A gyomorégésben szenvedőnek mag kell tanulnia megvédenie önmagát, meg kell tanulnia agresszív indulatait megfelelően kezelni.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


− 5 = 2

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>