vastagbel

Vastagbélgyulladás lelki okai…

Vastagbélgyulladásra utaló tünetek az emésztőtraktus fájdalma, valamint a véres-nyálkás hasmenés.

vastagbel1

A vér és a nyálka ősi szubsztanciák, melyek magát az életet, annak eredetét jelképezik.

A beteg ezeknek az anyagoknak bizonyos mennyiségétől megszabadul, úgy is fogalmazhatnánk, hogy lényének vagy lelkének bizonyos részét mintegy feláldozza környezete érde­kében.

A reakció kiváltásában nem annyira a környezet vagy egy adott személy iránti szeretet játszik szerepet, hanem nagy valószí­nűséggel az attól való félelem, hogy az ember saját lényét, önálló véleményét és életszemléletét kiépítse, hiszen a szemé­lyiség és egyéni gondolkodás gyakran ellentétben állhat mások véleményével, következésképpen bizonyos fokú keménységet, eltökéltséget és következetességet kíván.

A colitis-betegből mindez hiányzik. Inkább alárendeli magát másoknak és feladja álláspontját, csakhogy elkerülje a nézeteltéréseket.

A Vastagbélgyulladás lelki oka összefoglalva:
Saját véleményünk vállalásától való félelem, önmagunk kinyilvánításának hiánya, összeütközé­sek kerülése

Amit tenni kell:
Az ilyen embernek meg kell tanulnia érvényre juttatni saját véleményét, kitartani jogosnak vélt álláspontja mellett. Erősebb önbizalomra és magabiztosságra van szüksége, s fejlesztenie kell abbéli képességét, hogy nyíltan és világosan szót tudjon érteni másokkal.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


5 − 5 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>