gyomoreges

A gyomorégés lelki okai…

Amikor egy különösen nehéz problémával foglalkozunk, melyet minden igyekezetünkkel meg kívánunk „emészteni”, étkezéskor túl sok gyomorsavunk termelődik, ami végső soron felfelé tör a nyelőcsövön: egyszóval „megsavanyodunk”.

gyomoreges1

A felesleges gyomorsav, mely a mellkas és a torok égető érzését okozza, törekvésünk jelképe, hogy a probléma végére járjunk, ugyanakkor világosan jelzi a kínzó zavar miatt érzett ag­ressziónkat, dühünket is. A gyomorégés az epebántalmak és a gyomorfekély kialakulásának előjele is lehet.

A betegség heveny formában jelentkezhet, ha valami konkrét dolgon „rágódunk”. Egyesek szinte állandó gyomorégésről panasz­kodnak. Ilyesmi többnyire akkor lép fel, ha már huzamosabb ideje gyűlik bennünk az agresszió, ha újra meg újra szembesülnünk kell egy kellemetlen helyzettel, melyben nem merjük magunkat megvé­deni, vagy éppen nem vagyunk hajlandók levonni belőle az esetleg kínos következtetéseket.

A gyomorégésben szenvedőnek meg kell tanulnia megvédenie önmagát, meg kell tanulnia agresszív indulatait megfele­lően kinyilvánítani, még akkor is, ha ezáltal kevésbé kedvelik majd vagy éppen huzamosabb ideig összeütközésbe kerül másokkal.

 Gyomorégés okai összefoglalva - elutasítás, agresszió, düh, kellemetlen helyzettel való szembesülés, kedvetlenség

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


× 7 = 21

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>