ovsomor

Az övsömör lelki okai…

Az övsömör esetében többnyire a test egyik oldalán, a mellkas alsó tájékán fájdalmas, hólyagszerű kiütések jelennek meg a bőrön. Testi kiváltó okként az ott végigfutó gerincvelőideg gyulladása szolgál. E megbetegedés a bőrt, azaz kontaktusteremtő szervünket érinti. 

ovsomor1

A zavar a fent említett idegnyalábból indul ki. Ez arra enged következtetni, hogy megbetegedésünk érzéke­lésünk, észlelésünk zavarával áll kapcsolatban, hiszen az idegeknek az a feladatuk, hogy a külvilág információit közvetítsék az agynak

Az övsömörben szenvedő betegnek nehézségei vannak a kapcsolat­teremtés terén, minthogy bőrbetegsége a következőket jelzi: „Foglal­kozzatok velem, törődésre és gondoskodásra van szükségem, igényelem és keresem a kapcsolatot!” Másfelől viszont belülről ellen­tétes értelmű információlökéseket kap, melyek kapcsolatfelvételében megakadályozzák, minthogy a beteg a külvilág közeledési kísérleteit egyáltalán nem vagy csak csökevényes formában észleli, így kerül sor a már említett ideggyulladásra, mely az érzékelt impulzusok továbbí­tásában és feldolgozásában bekövetkezett zavarra utal.

A beteg igényli és keresi a kapcsolatot, ugyanakkor a jóindulatú közeledéseket, félelemből vagy bizalmatlanságból, elutasítja.
Kap­csolatteremtésre bizonyos mértékig képtelenné vált, meg kell hát tanulnia másokhoz közeledni, illetve lehetőséget teremteni a kap­csolat létesítésére.

Az övsömör nem más, mint  segélykiáltás – „Szükségem van, vágyom a kap­csolatokra!” Félelem, bizalmatlanság és védekezés a kapcso­latteremtéssel szemben. Érzelmi-gondolati „ördögi kör”.

Az övsömör súlyosabb eseteiben szövődményként féloldali sü­ketség vagy vakság alakulhat ki. Jelzi, hogy a beteg többé nem képes érzékelni a valóságot, illetve a rendelkezésére álló lehetőségeket, szívesebben él tehát a látszatok világában.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


6 × 7 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>