szem4

Kötőhártya-gyulladás lelki okai…

A kötőhártya-gyulladás jelzi, hogy olyan konfliktusról van szó, amivel „nem akarunk szembe nézni”.
Felhívás arra, hogy tudatosan vizsgáljuk meg, mit nem akarunk látni, s az okot is, amiért szemet hunyunk fölötte. A tünet rákényszerít, hogy többé ne térjünk ki a konfliktus elől, s így maradéktalanul őszinték legyünk önmagunkhoz.

Massage of eyes.

Lelki értelemben hasonló dologról van szó. Az embernek azért van két szeme, hogy az eseményeket két különböző „szemszögből” legyen képes vizsgálni, látásmódja rugalmas legyen.

Amit az ember nem lát, az sajog és ingerel, fájdalmat okoz. Berzenkedünk attól, hogy a dolgokat látnunk kelljen. Amit látunk, az túl sokat követel tőlünk, vagy egyszerűen szembeszegülünk vele.

A gyulladás okai
a konfliktusokkal való szembené­zés készségének hiánya, túlzott követelmények, bele-nem­-egyezés.

Tennivalók
Először is meg kell tanulnunk a dolgokat s egyben önmagunkat is olyannak látni, amilyenek a valóságban. Aztán fel kellene ten­nünk a kérdést, milyen ponton okoz fájdalmat, hogy szembe kell nézni önmagunkkal, illetve mennyiben vagyunk képtelenek saját szemünkbe nézni. Minden pillantással, azaz minden újabb ránézés­sel lehetőség adódik arra, hogy a dolgokat más szemmel lássuk. Meg kell hát tanulnunk olyannak tekinteni a valóságot, amilyen, és összhangot teremteni benső lényünk, külső viselkedésünk és a dolgok egyéni meglátása között.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


3 × = 6

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>