nyugalom3

Tippek, hogyan maradjunk nyugodtak stresszhelyzetben…

Bárhogy is nézzük, társas lények vagyunk. Bár ez a hozzáállás személyenként igen eltérő lehet, egy idő után mind elkezdjük érezni a szükségességét, hogy másokkal is időt töltsünk. Baráti beszélgetések, szórakoztató kikapcsolódási lehetőségek, mind előnyünkre válik, ha időt töltünk másokkal.
Az érem másik oldalán ott állnak a nehéz szituációk, amelyek pont a másik társaságában merülnek fel. Veszekedések a családtagokkal, heves viták vagy forró kérdések megvitatása a barátokkal, esetleg a munkatársakkal, és az ebből születő megbántódás csak néhány árnyoldala a másokkal való kapcsolatunknak. A legkézenfekvőbb természetesen a pillanat hevében reagálni, de azért van néhány dolog, amit tehetünk azért, hogy egyre inkább megőrizzük hidegvérünket.

nyugalom2

Légzés

Mély, tudatos. Ha csak egy egyszerű légző gyakorlatot használunk, már annak is erőteljes hatása van az idegrendszerre. Amikor feldúltak vagyunk, akkor a légzésünk felületessé és gyorssá válik. Ha figyelünk a tudatos, mély belégzésre és a lassú, teljes kilégzésre, az segít ellazítani a testet és elmét még a stresszes helyzetekben is.

Figyeljük meg magunkat

Néha egy személy vagy téma garantáltan felhúz minket, mindegy a szituáció maga. Egyik percben minden jó, a másikban dühbe jövünk, mert megtalálták a gyenge pontunkat.

Figyeljünk önmagunkra, ami aztán továbbsegíthet minket az adott szituációban.

Ne a negatív érzelmeket hozzuk elő magunkban, lépjünk egyet hátra, és nézzünk magunkba, miért is vagyunk most feldúltak. Amikor megfigyeljük, mi van a gondolataink mögött, az agy különböző részével dolgozunk, ami megengedi, hogy válasszunk, belemenjünk-e a vitába vagy felemeljük magunkat. Ez az, ami segíteni fog a későbbiekben a problémáink megoldásában, ahogy egyre többet tapasztalunk magunkról és elménkről.

nyugalom

Pozitív hozzáállás választása

Ha minden kötél szakad, jusson eszünkbe, semmi sem állandó, minden változik.
Mivel töltsünk több időt, hogy feldúltak vagyunk, vagy inkább élvezzük helyette az életet?
Ne várjuk, hogy a körülöttünk lévők változzanak.
Csak mosolyogjunk és vegyük észre, a különböző hozzáállások és vélemények tesznek minket színessé és egyedivé.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


9 − = 7

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>