boldogsag4

Figyelj a tested jelzéseire!

Napjainkat állandó monotonitás jellemzi: a napi 8–10 óra munka után hazafelé még berohanunk a boltba és bevásárolunk, megfőzzük a holnapi ebédet, megnézzük az esti film elejét, és fáradtan álomba zuhanunk, hogy holnap elölről kezdhessünk mindent.

Ha van egy kis szabadidőnk, azt is csak a rutinszerű dolgokkal töltjük ki. Hiába „pihenünk”, mégis fáradtnak érezzük magunkat. Mi lehet ennek az oka? Sajnos gyakran nem vesszük észre testünk jelzéseit, amelyek arra utalnak, hogy egy kicsit lazítani kellene a tempón, vagy éppen tartalmasabb kapcsolatot kellene ápolnunk önmagunkkal.

boldogsag2

Néhány apró praktikával is jelentősen változtathatunk az életmódunkon. Nem szükséges nagy dolgokra gondolnunk. Ha este hazaérünk, és a tévé helyett inkább sétálunk egyet vagy elővesszük a kedvenc könyvünket, máris sikerül a napi forgatagból egy kicsit kiszakadnunk. Egy kellemes illóolajos fürdő vagy egy ízletes gyümölcstea átmelengeti fáradt testünket. Ha lefekszünk, gondoljuk végig a napunkat: vegyük sorba a jó és kevésbé jó dolgokat is. Ha a kellemetlenségeket újra átgondoljuk, akkor másnap már nem okoznak számunkra bosszúságot. A jó dolgok pedig segítenek, hogy holnap is vidáman ébredjünk és várjuk, hogy a következő nap milyen meglepetéseket tartogat majd számunkra.

boldogsag3
Ha úgy szervezzük a napunkat, hogy egy órával hamarabb tudjunk lefeküdni, akkor reggel sokkal kipihentebben ébredünk. A felnőtt szervezet számára is fontos a legalább 7-8 óra alvás, az igazán pihentető pedig az, ha éjfél előtt sikerül elaludnunk. Nem baj, ha nem jön azonnal álom a szemünkre, hiszen már az is megnyugtatja a testünket, ha csak pihenünk az ágyban.
A mennyiség mellett nagyon fontos a minőség is: igyekezzünk úgy kialakítani környezetünket, hogy minden rendelkezésre álljon a pihentető alváshoz.

A hétvégéken egy közös kirándulás a barátainkkal igazán kellemes perceket tartogathat számunkra. A friss levegő kitisztítja a tüdőnket, nem beszélve arról, hogy miközben jókat beszélgetünk és az őszi természetben gyönyörködünk, észrevétlenül égetjük a felhalmozódott kalóriákat. A napnak pedig nem is lehetne jobb befejezése, mint egy közösen elkészített és elfogyasztott vacsora.

Sajnos nagyon kevés időnk van arra, hogy igazán odafigyeljünk önmagunkra. Pedig ha fokozatosan átalakítjuk az életünket, akkor bizony rájövünk, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak és kipihentebbek vagyunk, mint korábban. Csak egy kis törődés, de szervezetünk többszörösen meghálálja. Nem csupán fizikailag, hanem lelkileg is feltöltődünk, ami hozzájárul, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk, ez pedig a külsőnkön is látható lesz majd.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


2 + 8 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>