nyelv

A te nyelveden is van ilyen? Erre a 4 szervi betegségre is utalhat…

Ne csak a fogaidat vizslasd a fürdőszobatükörben, nézd meg a nyelvedet is!

Egészségügyi problémákról nemcsak a szemed alatti táskák, a láz vagy éppen a rossz közérzet tanúskodhat. A hagyományos kínai orvoslás szerint a nyelven megjelenő repedések, mélyedések – helyüktől függően – bizonyos szervi bajok előjelének tekinthetőek. Ennek oka, hogy a nyelven leképeződnek a test szervei. Lapozd át az alábbi képeket, és nézd meg, mire hívja fel a figyelmet a nyelv közepén vagy éppen a nyelvgyöknél kialakult mélyedés, repedés!

A nyelv közepétől a hegyéig tartó repedés szívproblémákra hívja fel a figyelmet. Ez a tünet, valamint egy másik szájüregi probléma is előfutára lehet a tested motorját érintő betegségnek.

nyelv_repedes_elol

Amennyiben a nyelv közepén húzódik repedés, mélyedés, az emésztőrendszeri problémákra utalhat. Fogyassz több rostban gazdag zöldséget-gyümölcsöt, illetve elegendő mennyiségű folyadékot!

nyelv_repedes_kozepen

Előfordulhat, hogy a repedések a nyelvgyököt érintik. Ebben az esetben fontos, hogy jobban odafigyelj a gerincedre, hiszen tested tartóoszlopát érintő egészségügyi problémákra hívhatja fel a figyelmet a nyelven megjelenő tünet. Tudod, melyik a legegészségtelenebb testhelyzet a gerinc számára?

nyelv_repedes

Mélyedéseket, fogbenyomatokat figyelsz meg a nyelved két oldalán? A bal oldali tünet májproblémákra, a jobb oldali pedig a lépet esetlegesen érintő zavarokra utalhat.

nyelv_fogbenyomat_2

 Forrás: www.femina.hu

2 comments on “A te nyelveden is van ilyen? Erre a 4 szervi betegségre is utalhat…

    • A nyelven jelentkező foltok vírusok, gombák jelenlétére utalhatnak a szervezetben, ajánlom az immunrendszer erősítését (Echinácia kapszula),tünet enyhítésére ezüstkolloidos szájöblögetés, teafa olaj tartalmú fogkrém használata is segíthet.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


8 × = 48

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>