Allergy

Az allergia lelki okairól

Az allergiás megbetegedés hátterében is legtöbbször pszichés okok húzódhatnak meg.

Altatásban végzett kísérlettel bizonyították , hogy olyankor a beteg nem reagált az orrnyálka-hártyára juttatott, egyébként éber állapotban élénk reakciót kiváltó virágporra.

stk63547cor

Az allergiák fő lelki oka az, hogy az ember tudatosan vagy tudattalanul elutasítja életének egyik vagy másik területét, elhárítja azt amivel nem tud megbirkózni, amivel valamilyen okból nem kíván érintkezni. A gyógyítás legfőbb feladata kideríteni, megkeresni, mire allergiás az ember, és megtanítani tudatosan szembenézni az általa került vagy elhárított életterülettel.

Minden allergén felfogható szimbolikusan is. Az ember tulajdonképpen nem az anyagra allergiás, hanem azzal jelképesen összefüggő  lelki területre.
A virágpor, mint termékenyítő anyag a szexualitással, a nemiséggel, a termékenységgel kapcsolatos.
Az állati szőrallergiák az állati ösztönök alantas tulajdonságként való felfogása, az önmagunkban vagy másokban észlelt agresszivitás elfojtásával lehetnek kapcsolatban.
A tejallergia az anya-gyermek, a lisztallergia az apa-gyermek kapcsolat rendezetlen problémáira hívja fel a figyelmet.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


6 − = 3

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>