Uncaria tomentosa

Macskakarom

Az utóbbi évtizedek egyik legérdekesebb gyógynövénye a Cat’s Claw, vagy Macskakarom. A dél-amerikai őserdőkben élő indián őslakosok az Uncaria tomentosa lián kérgét, gyökerét és levelét mintegy 2000 éve használják. A fa újra felfedezése dr. Klaus Keplinger nevéhez fűződik (1974). Az első klinikai vizsgálatokat a 80-as években végezték el. A növény különböző részeit és a belőlük készített „hagyományos orvosságokat” belsőleg és külsőleg egyaránt alkalmazzák.

Összetevői kedvezően hatnak a vérkeringésre, csökkentik a trombózis, illetve a stroke kialakulásának esélyét, antioxidáns, antimikrobális, gyulladáscsökkentő és tumor gátló hatásokkal rendelkeznek.

Bőr tumorok és ciszták méretének csökkentésében is ígéretesnek találták a Macskakarom használatát. Hatóanyagai szerepet játszhatnak a bőrt érő kedvezőtlen hatások kivédésében, a bőr öregedési folyamatainak lassításában, illetve a fertőzések nyomán kialakult gyulladással járó kórfolyamatok kezelésében.

Külsőleg (kapszulát szétszedve, kevés Grapefruitmag cseppel összekeverve) sebek, pattanások, tályogok, bőrgyulladások, bőrtumorok és ciszták, fekélyes bőrelváltozások, sipolyok, gombás fertőzések, genitáliák körüli herpeszek, övsömör, bőrfarkas és aranyér kezelésére.

Cats-Claw

Hatásai:

•    Tumor keletkezésének meggátlása
•    Gyulladás csökkentése
•    Baktérium- és vírusellenes vérkeringés elérése
•    Antioxidáns
•    Immunrendszer erősítése
•    Fertőzéses gyomor- és bélbetegségek, hasmenések, fekélyek, trombózis kezelése
•    Légzőszervi bántalmak javítása
•    Húgyúti gyulladások, nőgyógyászati panaszok gyógyítása
•    Ízületi és csontfájdalmak javítása
•    Stroke megelőzése és kezelése
•    Vér tisztítása
•    Bőrtumorok, ciszták, daganatok kiegészítő kezelése, megelőzése

 A Macskakarmot eredetileg ízületi gyulladás, gyomorhurut, ellen alkalmazták. Jelenleg több betegség enyhítésében is szerepet játszhat. Ilyenek a: vírusos és gyulladásos megbetegedések, számos bél- és gyomor rendellenesség, ízületi gyulladások, Crohn-kór, fekélyek, gasztritisz, paraziták, divertikulózis, köhögés, a ráknak különbözõ fajtái, bélérzékenység szindróma, herpesz, allergiák, farkasbõr, cukorbetegség, PMS, hypoglycemia, bursitis vagy a reuma. Jelenleg az európai kutatások a növénynek leginkább azokat a részeit igyekeznek elkülöníteni, amik képesek kezelni az AIDS-et és a rákot.

2002. július 10.-én Kecskeméten az Onkoradiológiai Központban megalakult a “Természetes eredetû készítmények szerepe az onkológiában” nevû munkacsoport, mely célul tûzte ki klinikai vizsgálatok szervezését ezen termékek (közöttük a macskakarom) helyének, szerepének tisztázására az onkológiai betegségben szenvedõknél. Kis számú betegek klinikai megfigyelése során azt tapasztalták, hogy a macskakarom TOA mentes formája jól tolerálható, a betegek állapota javult, fájdalomcsökkenést, néhány betegnél pedig a betegség progressziójának lassulását észlelték. Ennek ismeretében kezdõdhettek meg a klinikai kutatások. A teljes körû, tudományosan dokumentált klinikai eredmények még váratnak magukra.

http://www.informed.hu/index.nfo?tPath=/betegsegek/gyacs/application/&article_id=40330

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


× 4 = 24

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>