allerg

Viszket? Könnyezik?

A pollen hadüzenet lassan hozzád is eljut, vajon idén is elveszted a csatát?
Ne a füvekkel, fákkal harcolj, hanem fegyverezd fel az immunrendszeredet!

Ha valaki azt hiszi, hogy a szénanátha ellen két hatékony dolog létezik – a zsebkendő és valami jó erős gyógyszer – az téved. Az a megközelítés a helyesebb és a természetesebb, ha elfogadod, hogy a virágpor a természet része volt eddig is, és az is lesz, tehát nem ellene kell küzdeni, pl. parlagfű irtással, hanem megkeresni annak okát, hogy a szervezeted miért reagál ellene ilyen hevesen.
Ha gyógyszereket szedsz (tabletta, injekció, orr spray)nem oldod meg a problémát, ráadásul mellékhatásokkal is számolhatsz. Az allergia az immunrendszer hibás és heves válasza egy, a szervezet számára idegen, nem kívánatos anyag jelenlétére. Azt kell kideríteni miért ad hibás választ az immun, és azt hogy lehet kioltani. Az első a nehezebb feladat, sorolni lehetne estig a lehetséges okokat a megváltozott környezettől az élelmiszeripari anyagok elemzéséig. A második valamivel könnyebb, mert a szervezetünk reakciói jól tesztelhetőek a Voll módszerrel.

Vallom, hogy a felborult egyensúlyú szervezet képes csak betegség tüneteket produkálni, ezért az elsődleges javaslatom mindig az, hogy tegyük rendbe a testünk működését. Sokszor érezzük úgy, hogy minden rendben, hiszen például télen nincs semmilyen tünete a parlagfű allergiásnak, de a szervezet nem a pollentől betegszik meg, hanem a betegség állandóan jelen van, csak többnyire tünetmentesen.
Ha a szervezetünk működését tartósan sikerül egy ideális állapotban tartani – válogatott ásványi anyagokkal, gyógynövényekkel és megfelelő életmóddal – akkor a betegségi tünetek jelentősen enyhülnek, vagy végleg megszűnnek.

A kulcs tehát az allergia leküzdésében is az egyensúly. Ezt az egyensúlyt azonban nem annyira gyorsan lehet visszaállítani. Nagyon sokan türelmetlenek, ma már hozzászoktunk, hogy az akaratunkat szintre azonnal érvényesíteni tudjuk, a világ amely körülvesz minket egyre gyorsabb és gyorsabb dolgokról szól. Sajnos az egészség visszaállítását nem lehet siettetni. A gyógyszer hatóanyaga agresszív, ugyan azonnali hatást képes produkálni, de az nem a szervezet öngyógyító, helyreállító mechanizmusát stimulálja, hanem közvetlen kémiai reakciójával avatkozik be a testben zajló folyamatokba. A szervezet csodálatos öngyógyítását újra meg kell tanítani neki a tartós eredmény érdekében. Az immunrendszerünk elég intelligens ahhoz, hogy kellő támogatással visszanyerje ősi emlékezetét amikor még az ember a természet része volt.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


1 + = 2

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>