visszér

Természetes módszerek a visszerek halványítására

A visszerek kialakulása sajnos genetikai okokra is visszavezethető, így a megelőzés esélye igen csekély, ám azért már tehetünk, hogy ne harapódzon el az állapot, és minél halványabbak legyenek azok a fránya erek.

Persze az életmódunk is felelős lehet a visszeres lábakért – a kevés mozgás és a helytelen táplálkozás mind hozzájárulhatnak a kialakulásukhoz. Nem szabad félvállról vennünk, hiszen súlyos esetben akár trombózishoz is vezethet, és műtétre is szükség lehet. De íme néhány természetes módszer, ami segíthet!

Mozgás, mozgás, mozgás

Sajnos (nem sajnos) elkerülhetetlen, hogy aktív testmozgást is beiktassunk életünkbe – ez persze nem csupán a visszerek miatt fontos, hanem az egész szervezetünkre jó hatással van. A futás, biciklizés jó szolgálatot tehet, hiszen a lábainkat mozgatja, de a jógát is érdemes kipróbálni – a fordított pózok, mint például a gyertya, kifejezetten áldásosak.

pexels/CC0 License

Váltott hőmérsékletű zuhany

A kulcs a vérkeringésünk felpörgetése, amit a mozgáson kívül a váltott hőmérsékletű zuhannyal érhetünk el. Néhány percig folyassuk úgy a vizet a lábainkra, hogy hol hideg, hol már-már forró a vízsugár – ezzel nagyon jót teszünk magunknak!

Gyógymasszázs

Ha megtehetjük, legalább havonta egyszer menjünk el gyógymasszőrhöz, aki speciális technikával felpezsdíti a vérkeringést az érintett területeken, valamint az ereket is megdolgoztatja kicsit. Ez ugyan nem lesz túl kellemes, de hosszú távon nagyon áldásos.

Helyes táplálkozás

A hangsúlyt az antioxidánsokban gazdag ételekre kell fektetnünk, amelyek óvják érrendszerünk egészségi állapotát. Fogyasszunk gyakran babféléket, piros gyümölcsöket, articsókát, illetve zöld teát.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


− 7 = 1

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>