Man sees other self in mirror

5 dolog, amit már holnap elkezdhetünk az egészségünk érdekében

Nem kell mindig drasztikus változtatásokat bevezetnünk az életünkbe ahhoz, hogy egy kicsivel egészségesebbek legyünk. Néha elég egy-egy apró lépés ahhoz, hogy elinduljunk azon az úton, ami egy egészségesebb, teljesebb élethez vezet.

Sétáljunk

Szánjuk rá az időt arra, hogy a mindennapi teendőinket nem autóval és tömegközlekedéssel intézzük el, hanem gyalog tesszük meg a távolságokat. Nem lesz nagy változás, csak egy kicsit több időt kell szánnunk a teendőkre, de a szervezetünk mégis megköszöni majd hosszú távon.

Ne szórjunk plusz sót az ételünkre

Épp elég annyi, amennyit főzés közben beletettünk, kíméljük meg a szervezetünket a plusz sóbeviteltől. A legjobb, ha egyszerűen eltesszük a sótartót a szekrénybe.

Fotó: iStock.com/Julia_Sudnitskaya

Védjük a szemünket

Hordjunk UV-szűrős napszemüveget és ha sokat ülünk a monitor előtt, mindig legyen nálunk szemcsepp. A látásunk az egyik legnagyobb kincsünk, vigyázzunk rá.

Gondolkodjunk kicsiben

Lehet, hogy úgy érezzük, farkaséhesek vagyunk, és hatalmas adagot meg tudnánk enni, de valószínűleg a szervezetünknek nincs annyi ételre szüksége. Kisebb tányért vegyünk elő és kisebb adagot szedjünk maguknak. Ha nyugodtan és minden falatot alaposan megrágva esszük meg, meg fogunk lepődni, hogy milyen kevéssel is beérjük.

Küzdjük le a stresszt

Mindannyiunknak van olyan hobbija, amivel képes egy rövid időre eltávolodni a mindennapok stresszétől. Ne bagatellizáljuk el ennek a fontosságát, minden stressz nélkül töltött perc hozzájárul az egészségünkhöz. Meditáljunk, jógázzunk, sportoljunk, fessünk, fussunk vagy főzzünk, a lényeg, hogy tartsuk távol a stresszt minden nap legalább egy rövid időre.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


7 × = 49

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>