http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-images-woman-success-image2245739

10 egyszerű módszer, hogy újra pozitívan lássuk a világot

Lehangoltnak lenni és néha borúsan látni a világot teljesen természetes dolog, de benne ragadni ebben az állapotban, és hagyni, hogy a pesszimizmus átvegye fölöttünk az irányítást, már nem az. Van néhány trükk, amivel visszacsempészhetjük életünkbe a pozitív felfogást.

Találjuk ki, hogy mire van szükségünk

Valószínűleg ez a legnehezebb, hogy kitaláljuk, mi segíthetne ki minket ebből a negatív gödörből. Beszélgessünk sokat a családunkkal, a párunkkal, a barátainkkal, talán segítenek ráébreszteni minket arra, hogy mire lenne szükségünk, hogy szebb színben lássuk a világot.

Fókuszáljunk a jó dolgokra

Ez sem könnyű, de minél többet gyakorolja az ember, annál jobban fog menni. Akárhányszor valami negatív gondolat veszi át az irányítást felettünk, gondoljunk legalább kettő pozitívra, ami történt velünk. Lehet, hogy csak apró dologról van szó, de hamar észre fogjuk venni, hogy sok van belőle.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Legyünk őszinték önmagunkhoz

Talán azért kerített minket hatalmába a pesszimizmus, mert saját magunknak is hazudunk arról, hogy mitől éreznénk magunkat igazán jól. Álljunk be a tükör elé, és beszéljük meg saját magunkkal is legbelsőbb érzéseinket.

Lélegezzünk

Egyszerűnek tűnik, igaz? De biztos, hogy mindig mindent beleadunk? A megfelelő légzéstechnika kedélyjavító hatással lehet ránk, így érdemes gyakorolni.

Nevessünk

Nézzünk meg egy vígjátékot, és adjuk át magunkat a vicces jeleneteknek, de még jobb, ha találkozunk egy barátunkkal vagy családtagunkkal, akire mindig számíthatunk, ha viccelődésről van szó. Feledjük egy kicsit a gondokat, és a nevetés talán visszakúszik a hétköznapjainkba.

Értékeljük az apróságokat is

Mindannyian hajlamosak vagyunk felfújni a negatív apróságot és észre sem venni a pozitívakat. Változtassunk ezen, nehezen, de tudatossággal képesek lehetünk rá. Ha elkezdünk hálanaplót írni, az sokat segíthet, hogy észrevegyük, milyen értékes az életünk.

Tanuljunk meg elengedni

A nap végén szabaduljunk meg az aznapi terhektől, úgy aludjunk el, hogy megfogadjuk, nem agyalunk rajtuk tovább.

Menjünk ki a természetbe

Távol a város zajától, madárcsicsergésben, zöldben, mezítláb a fűben hirtelen mindig szebbnek tűnik a világ. Menjünk kirándulni, akár egyedül is, és engedjük, hogy a természet pozitív energiái átjárjanak minket.

Ismerjük fel az érzéseinket

Néha saját magunkat is becsapjuk, saját érzelmeinket is nehéz tisztán látni. Sokat segíthet a pozitív szemlélet visszaszerzésében, ha átlátjuk, hogy mi is az igazi gondunk.

Távolodjunk el a zűrzavartól

Vegyünk ki pár nap szabadságot, kapcsoljuk ki a telefonunkat és a számítógépet, ne foglalkozzunk a közösségi médiával és a hírekkel. Távolodjunk el a hétköznapok zűrzavarától és a stressztől, ez biztosan segít majd átlátni, hogy valójában mennyire sok dolognak örülhetünk az életünkben.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


− 6 = 2

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>