alvaszavar3

Az állandó kialvatlanság 5 oka

Akármennyit alszunk, folyamatosan úgy érezzük, mintha csak pár órát pihentünk volna? Ha alig bírjuk kinyitni a szemünket reggelente, és véletlenül a kávéba öntjük a narancslevet, majd elalszunk a reggeli értekezleten, az már nem természetes álmosság. Járjunk utána, hogy mi miatt nem tudjuk rendesen kipihenni magunkat.

Engedjünk be egy kis fényt a szobánkba

Talán elalváskor kicsit zavaró lehet az utcai lámpák fénye, de ha ébredéskor sem jut be semmi fény a szobába, akkor a szervezetünk egyszerűen nem fogja érteni, hogy ébredeznie kellene.

Ne maradjunk fent sokáig

Lehet, hogy időben hazaindulunk a munkából, és minden adott lenne ahhoz, hogy normális időben ágyba kerüljünk és kialudjuk magunkat, de valahogy mégis kicsúszik a kezeink közül az idő. Rakjuk el a telefont, ne kezdjünk bele egy újabb sorozatrészbe késő este, hanem irány az ágy. Ha mégsem tudunk időben elaludni, legalább reggel próbáljunk egy kicsit tovább aludni.

Fotó: Unsplash/ Morre Christophe

Az ágyban már ne aggodalmaskodjunk

Az előző nap vagy a holnap miatt, teljesen mindegy, a lényeg, hogy az ágyba már nem kellene magunkkal vinnünk a gondjainkat. Tekintsünk rá úgy, mintha a béke szigete lenne, ahol nem történhet velünk semmi rossz.

Az a fránya szundigomb

Sokan azt hisszük, hogy jó taktika, ha korán megszólal az ébresztő, és annak tudatában nyomjuk le a szundigombot, hogy még rengeteg időnk van aludni. De ez nagy tévedés, ugyanis a visszaalvás már soha nem olyan pihentető, mint amire szükségünk lenne.

Túl sok alkohol vagy kávé elalvás előtt

Bár néhány pohár bornak számos pozitív élettani hatása is van, kétségtelen, hogy utána nem lesz pihentető az éjszakai alvás. A kávéban lévő koffein pedig kifejezetten rosszat tesz a nyugodt éjszakai pihenésnek, figyeljünk rá, hogy délután 5-6 óra után már ne kávézzunk.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


8 − 5 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>