c

5 tünet, ami C-vitamin-hiányra utalhat

Ez a fontos vitamin nem csak a téli időszakban segít a megfázás ellen – egész évben gondoskodnunk kellene pótlásáról, hiszen egészségünk szempontjából számos jótékony hatással bír. Lássuk, mik a tünetei, ha szervezetünk hiányt szenved benne!

Lassú sebgyógyulás

A C-vitamin hozzájárul a vörösvérsejtek termeléséhez, melyek a test regenerálóképességéhez a megfelelő működést biztosítják. Így ha sérüléseink vérzése nagyon lassan áll el és sebeink sokára varosodnak, az vitaminhiányra is utalhat.

Száraz bőr és haj

Az egészséges hajkoronáról és a puha, selymes bőrről a kollagén gondoskodik, azonban beépüléséhez C-vitaminra van szükség. Bőr- és hajszárazság esetén próbáljuk ki, hogy néhány hétig C-vitamint szedünk, és nézzük meg, javultak-e a tünetek.

Általános levertség

Ha állandóan fáradtnak, kimerültnek érezzük magunkat, annak vitaminhiány is lehet az oka, de ha egy vitaminpótló kúra után sem javul a helyzet, érdemes lehet elmennünk egy kivizsgálásra.

Fotó: Pexels/ CC0 License

Elhízás

Kutatások bizonyították, hogy ha a szervezetben kevés a C-vitamin, akkor könnyebben megindul a hízás. Ez azért van, mert ennek a vitaminnak kulcsszerepe van a zsírsejtek lebontásában.

Fogínygyulladás

Fogínyünk gyulladását a baktériumok okozzák, amelyek megtelepednek a fogágyon. A C-vitamin segít legyőzni ezeket a kórokozókat, így a gyulladás esélyét is csökkenti. Természetesen emellett a megfelelő szájápolásra is oda kell figyelnünk.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


9 − = 2

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>