tumblr_static_tumblr_static_e61wc7fxg8gs88wk04os4k0s4_640

7 egyszerű szokás, amely megváltoztatja az életünket

Néha egészen apró szokások is pozitív változást tudnak hozni az életünkben, egyszerűen csak nézzük meg, hogy melyek azok a területek, ahova be tudnánk csempészni némi újítást.

Kezdjük a napot egy pohár citromos vízzel

Ez a rituálé jót tesz az anyagcserénknek, ráadásul a citromlé C-vitamint tartalmaz, ami erősíti az immunrendszerünket.

Vigyünk magunkkal könnyű ételeket

Munka közben sokan szívesen rágcsálunk valamit, de hogy ez ne csokoládé vagy egy péksütemény legyen, ezért már tudatosan vigyünk magunkkal zöldséget, gyümölcsöt, magvakat, teljes kiőrlésű ropit vagy joghurtot.

Fotó:Freeoik/@nensuria

Használjunk fogselymet

A fogak állapota közvetlenül függ a szervezetünk egészségétől. Tudósoknak már sikerült bizonyítani például a fogak és a szív- és érrendszeri betegségek közötti kapcsolatát. Ezért a szájüreg gondozásakor figyelembe kell venni a fogselyem használatát. Ez segít megtisztítani a fogak közti helyet az elfogyasztott ételektől, így megelőzni a szuvasodást és a rossz leheletet.

Együnk egy almát minden étkezés után

Ajánlatos minden étkezés után fogat mosni, ez azonban nem mindig lehetséges. Viszont van egy nagyon egyszerű és finom megoldás: evés után együnk egy almát.

Naponta hideg-meleg vizes zuhany

Váltott zuhannyal erősíthetjük az idegrendszerünket, az ereinket és még a bőrnek is jót tesz.

Tegyünk egy üveg vizet az asztalra

A folyadékpótlás nagyon fontos, ezért legyen az asztalunkon egy kancsó friss víz, így pontosan látjuk, hogy mennyi folyadékot fogyasztottunk a nap folyamán.

Olvassunk minden nap

Az olvasásnak feltétlen szokásunkká kell válnia, mert javítja az emlékezetünket, logikusabb gondolkodást biztosít és javítja a képzelőerőt. Az is bebizonyosodott, hogy a rendszeres olvasás lelassíthatja (vagy akár meg is állíthatja) az Alzheimer-kórt és a demenciát. Annak érdekében, hogy megszokjuk a gyakoribb olvasást, tegyünk könyveket az otthonunk minden sarkába, sőt a táskánkból se felejtsük ki.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


× 4 = 28

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>