szerklead-herbal-600x400

Tudjátok, milyen természetes anyagokkal és vitaminokkal előzhető meg a vérrögök képződése?

Szinte észre sem veszünk egy aprócska morzsát a hatalmas asztalon, csak akkor tűnik fel, hogy nem tökéletes a rend, ha valamiért a látóterünkbe kerül. Akkor azonban már nagyon idegesítő tud lenni. Így viselkednek az artériákban keletkező vérrögöcskék is, igaz azok nem csak idegesítenek, hanem életveszélyes következményekkel is járnak. Ezek a rögöcskék növekedésre is képesek és ha ez a folyamat beindul, akkor szívinfarktushoz, trombózishoz vagy szélütéshez is vezethet.

megerzes

Minden sérülés, még egy vágott seb is vérzik, ha érintettek a véredények.

A szerveztünk azonnal elkezd védekezni, így annak érdekében, hogy a vérveszteség korlátozható legyen, a kórokozók se hatolhassanak be a sebbe, a sérült érterületen megalvad a vér.
Vérrög képződik, mely dugószerűen megakadályozza, hogy további vér távozzon az érből. Ez természetes, életfontosságú folyamat.

A vérrögképződés azonban veszélyessé is válhat, ezt nevezik trombózisnak. Erről akkor beszélünk, ha valamilyen véredényben sérülés nélkül képződik vérrög, ez növekedésre képes, nagyságától függően akadályozhatja az érben a vér áramlását, de akár teljességgel el is zárhatja azt, attól függően, hol helyezkedik el a vérrög, akár életveszélyes is lehet.

Sokan gyógyszert szednek a vérrögök kialakulásának megakadályozására, de természetes úton is megelőzhető a probléma.

Természetes véralvadásgátlók közé tartoznak az omega-3 zsírsavak, az oregánóolaj, az almaborecet, az E-vitamin, a ginszeng gyökér, a metil-szulfonil-metán (szerves kén, sok gyümölcsben és zöldségben megtalálható), a gyömbér, a Cayenne-bors, a fokhagyma, a hagyma, az aszalt szilva, a cseresznye, a vörös áfonya, a kék áfonya, a szőlő, a csipkebogyó és az eper.

Omega-3 zsírsavakban gazdag például a lazac, a pisztráng, a makréla, de megoldás lehet a halolaj is. A természetes bromelain-enzimterápia (ananászkivonat) megakadályozza a vérrögök kialakulását.

Legfontosabb, hogy igyunk naponta legalább 2l vizet, a vér minőségét a bevitt folyadék mennyisége is meghatározza, ha ezt megtesszük minden nap magunkért, már előbbre jutottunk saját egészségünk megóvásában!

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


6 − = 3

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>