tumblr_lz9hu8G79n1qipu41o1_500_large

A hangulat az agyban dől el…

Amennyiben  negatív érzelmi állapotba, vagy feszült hangulatba kerültél, akkor cselezd ki az agyadat. Bizonyos képek vizualizálása során ugyanis sikerrel kijöhetsz a rossz hangulatból.

lelki

Mit kell tenned?

Az információk zömét vizuális úton érzékeljük. Ezek a képek, akár az érzékszerveiden keresztül jutnak el hozzád, akár emlékezés segítségével kerülnek felidézésre, mindkét esetben az agykéreg látóközpontjába kerülnek. Onnantól kezdve az agy már egyformán kezeli őket, függetlenül attól, hogy külső, vagy belső forrásból származnak, így aztán bizonyos képek vizualizálása is segíthet abban, hogy ellazulj, feltöltődj, jókedvre derülj, amikor csak akarsz.

Hozz létre egy lelki képbankot!

A bankfiókba különféle témájú képeket helyezhetsz el. Ha érzed magadon, hogy kezdesz lehangolódni, innen könnyen előhívhatod bármelyiket. Fontos, hogy a saját, személyes élményeidet gyűjtsd össze.

A lazítás képei

Ha lazítani szeretnél egy kicsit, gondolj olyan szituációra, amikor tökéletesen védett, félelemmentes, biztonságos légkör vett körül, és képzeld magad ugyanebbe a helyzetbe. A stresszt ugyanis általában félelem okozza. Vizualizálás során megváltozik idegrendszered „kémiája”, mélyebben fogsz lélegezni, izmaid görcsös feszültsége kienged.  Például egy csodálatos helyre, ahol a számodra kedves emberrel lehetsz, akiben maximálisan megbízol.

Energiafeltöltő képek

Amikor kimerültnek érzed magad, és semmihez sincs kedved, gondolj olyasmire, ami erőt ad, ami vágyat ébreszt benned. Ez lehet a közelgő nyaralás, vagy egy olyan esemény, amelyben nagyon jó voltál. Pár perces vizualizálás után képes leszel, ha nem is teljes gőzzel, de valamennyi erőbedobással nekilátni az előtted álló feladatoknak.

Önbizalom erősítő képek

Ebbe a csoportba olyan élményeket gyűjts össze, mikor azt érezted, hogy átjárt a „győzelmi mámor”. Kutass az emlékeid között, és vetítsd le magadnak ezeket a képeket, amikor el akar uralkodni rajtad a „nem vagyok elég jó”, „ezt úgysem tudom megcsinálni”,  érzés.  Ilyen élmények közé tartozik például egy sikeres vizsga, vagy egy dícséret, vagy bármi amikor nagyon jól érezted magad, stb.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


3 × = 21

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>