sucesion_empresas_familiares-e1491203529394

Így segíthetünk szeretteinknek a változásban

Valószínűleg mindenkivel előfordult már, hogy egy szerette, aki bajban volt, nem akarta felismerni és megtenni a megoldáshoz vezető lépéseket. Mi pedig nagyon szeretnénk ilyenkor segíteni, és mindent meg is teszünk, de sokszor épp fordítva sül el a dolog. De akkor hogyan álljunk hozzá az ilyen helyzethez?

Fogadjuk el, hogy ez nem a mi döntésünk

Tartsuk tiszteletben a szerettünk döntéseit, és ne próbáljuk ráerőltetni a sajátjainkat. A kaput kinyithatjuk, de neki kell átsétálnia rajta.

Uralkodjunk az érzelmeinken

Nehéz végignézni, ahogyan a szerettünk élete rossz irányba tart. Talán ez az egyik legnehezebb dolog a világon. De ha nem tudunk uralkodni az érzelmeinken, azzal csak még tovább taszíthatjuk ezen az úton. Tudassuk vele, mit érzünk, de ne dühöngjünk, ne oktassuk ki és ne ítélkezzünk felette.

Fotó: Pexels/ CCO License

Hallgassuk meg

Ha az, amit a szerettünk csinál, teljes őrültségnek tűnik a szemünkben, úgy nem igazán fogunk tudni segíteni neki. Fontos, hogy megértsük az ő szemszögét is, és felfedjük a tettei mögötti szándékot. Így nagyobb az esélye, hogy megtaláljuk a megoldást.

Biztosítsuk a szeretetünkről

Hiába, a szeretet a leghatalmasabb erő a világon. Bármi is történjen, bármit is csináljon a szerettünk, mindig éreztessük vele, hogy mi feltétel nélkül szeretjük. Így biztosan hozzánk fog fordulni, ha segítségre van szüksége.

Türelem, türelem, türelem

A változás nem megy végbe egyik napról a másikra. Sosem szabad feladnunk, hiszen ha türelmesek és megértőek vagyunk, az idővel meghozza gyümölcsét. Vegyük észre már az apró változásokat is, mert azok jelzik, hogy jó úton haladunk szerettünkkel.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


5 − 2 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>