mental

Törődjünk a mentális egészségünkkel!

A stressz elkerülhetetlen része az életünknek, de meg kell tanulnunk feltöltődni, mert az állandó készenléti állapot, a túlórák, a hajszolt életvitel betegségekhez, kiégéshez vezethet. Legyen egy nap, de legalább néhány óra, amikor ki tudunk kapcsolódni a mindennapi mókuskerékből.

Döntsük el már most, hogy igenis enyhítünk a minket ért stresszhelyzeteken és odafigyelünk magunkra!
Találjuk meg a munkánk kreatív oldalát, és időben kezdjük el a napunkat

Minden reggel olvassunk 15 percet (ne számítógépen, telefonon, tableten keresztül), és dolgozzunk 30 percig egy olyan munkán, amiben kiélhetjük a kreatív oldalunkat. Ez lehet fordítás, önkéntes munka, varrás… bármi, amit szeretünk, és ami más, mint az állandó munkánk.

Menjünk egyedül moziba

Sokaknak nehéz lehet megtenni az első lépést, ha még sosem próbálták. Pedig hihetetlenül jó érzés, amikor azt a filmet nézzük meg, amelyiket szeretnénk, elmehetünk egy olyan moziba, ahol szinte csak mi vagyunk. Nem csámcsognak bele a fülünkbe, és végre teljesen bele tudunk merülni az adott film nézésébe.

Válasszunk magunknak csendes tevékenységeket

Hogy mire gondolok? Például azokra az értékes pillanatokra, amikor veszünk egy levendulaolajos habfürdőt gyertyafénnyel, amikor elmegyünk masszázsra, meditálásra.

Fotó:Pexels/CC0 License

Tévedjünk el, mint Alice Csodaországban

Menjünk ki az egyik vasútállomásra, és szálljunk fel a legközelebb induló vonatra. Nézzünk meg egy várost, figyeljük meg az embereket, az autókat, a természetet. A vonatúton merüljünk el a kedvenc könyvünkben vagy magazinunkban. Kényeztessük az elménket ilyen finomságokkal is!

Bizony-bizony jót fog tenni, ha tudatosan pihentetjük és kényeztetjük az elménket.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


9 + = 17

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>