lany_dieta

Tippek, ha megakadt a fogyókúránk

A súlycsökkentés nem könnyű dolog. Elkötelezettséget, kemény munkát és sok ember számára komplett életmód-átalakítást igényel. És előfordul, hogy megakadunk, hogy nincs siker, hogy nem megy. De hátha ez a néhány tipp segít kimozdulni a holtpontról.

Keressünk új célokat: Ez olyan egyszerű is lehet, mint hogy egy kilométerrel többet futunk, vagy hogy örülünk és élvezzük, hogy az egészséges étrend miatt mennyivel egészségesebbnek érezzük magunkat.

Telefonszünet: A mobilunk mindenhol velünk van, még a konditeremben is? Kapcsoljuk ki, ne foglalkozzunk vele, ne szakítsuk meg mindig az edzést azzal, hogy válaszolunk, lájkolunk, ellenőrizzük a közösségi oldalakat.

Fotó: Pexels/ CCO License

Élvezzük az életet: Ezt nem csak a cukros és zsíros ételek révén lehet elérni, sőt! Az egészséges ételek is mennyeiek lehetnek, de ha az étkezés feszültté tesz bennünket, csináljunk valami igazán élvezeteset, mondjuk menjünk el táncolni, strandolni, kirándulni, túrázni… stb.

Hagyjuk ki az edzést: Ne görcsöljünk rá annyira a fogyásra, hogy bár nincs kedvünk, mégis mindennap, vagy a tervezett időpontban kötelezően felhúzzuk a sportcipőt és edzünk. Néha kihagyhatjuk az edzéseket, lehet egy kicsit lógni. Egyrészt újra hiányozni fog a mozgás, másrészt nem utáljuk meg annyira, s talán így hatékonyabb is lesz.

Főzzünk finomakat: Egyszer beülni valahová, vagy otthon csak összedobni egy salátát – pedig megéri finom és egészséges ételeket főzni. Biztos, hogy az lesz csak benne, amit mi beleteszünk, a mi ízvilágunkat tükrözi majd, olcsóbban kijövünk, és marad belőle másnapra is.

Ne essünk vissza: Ha fogytunk egy kilót, ne azzal ünnepeljünk, hogy pizzát rendelünk. Tartsuk magunkat a diétás étrendhez és a rendszeres sportoláshoz, mert ha elgyengülünk, könnyen egy helyben topogás lesz az egész.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


6 − 3 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>