vernyomas_novenyek

Vérnyomáscsökkentő módszerek – Amit Ön is megtehet

Egyszerű életmódbeli változtatásokkal sikeresen csökkentheti a vérnyomását. Íme néhány praktikus jó tanács, hogy újra ideális értékeket érjen el a vérnyomása.

vernyomas

Fogyjon le! – Tartsa a testtömeg indexét 18.5-24.9 között, és ezzel tehermentesíti a szívét, csökkenti vérnyomását. Gondoljon bele, a többletsúly olyan, mintha téglákat cipelne egy hátizsákban, ezzel nyomást gyakorolva minden egyes testrészére!

Fogyasszon sokat a teljes kiőrlésű gabonatermékekből! - Fogyasszon naponta hét-nyolc adagot gabonából, illetve teljes kiőrlésű gabonakészítményből. Ebbe beletartoznak a reggeli gabonafélék, teljes kiőrlésű kenyér és péksütemény, rizs, tészta, stb.

Fogyasszon sok zöldséget és gyümölcsöt! – Napi 8-10 adag a különféle színű zöldségekből és gyümölcsökből biztosítják az Ön számára szükséges antioxidánsokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, és rostokat.

Limitálja a húsfogyasztást napi két alkalomra! – Csökkentse a napi húsfogyasztást, és helyettesítse azt gabonafélékkel. Amennyiben mégis a húst választja, fogyasszon sovány fajtát, mint a halak vagy baromfik.

Fogyasszon dióféléket! – Heti 4-5 alkalommal iktasson be dióféléket, magvakat, hüvelyeseket az étrendjébe, melyek sok proteinnel és egészséges zsírsavakkal látják el a szervezetet.

Csökkentse az olaj-és zsírfogyasztást napi 2-3 alkalomra! – A zsírok a legkoncentráltabb forrásai a kalóriának. Ezek bevitelének korlátozása segíti a súlycsökkentést.

Sózzon kevesebbet! – Figyeljen arra, hogy a napi nátriumbevitel ne legyen több mint 2400 mg. Ez az jelenti, hogy kevesebb konzerv és feldolgozott élelmiszert kell fogyasztania, valamint növelje a friss termékek bevitelét.

Álljon fel a kanapéról! – Napi 30 perc testmozgással már jelentősen csökkentheti a vérnyomását. Bármely fizikai aktivitás megfelel erre a célra.

Csökkentse az alkoholfogyasztást! – Amennyiben rendszeresen fogyaszt alkoholos terméket, limitálja annak bevitelét napi két italra.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


6 × = 42

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>