foot

Így engedjük ki a fáradt gőzt

A stressz mindannyiunk életének szerves része sajnos, megtanultunk már együttélni vele. Rendkívül fontos lenne, hogy kezeljük is, azaz engedjük el a nap végén, intsünk neki búcsút, hogy másnap újra szembe tudjunk nézni vele.

Csatlakozzunk le

Ha letesszük a munkát, tegyük le a munkaeszközeinket is, azaz kapcsoljuk ki őket, csatlakozzunk le a netről. Ha valami fontos történik, attól még telefonon elérhetőek vagyunk, meg fog találni minket a világ, ha nagyon meg akar. Éljünk egy kicsit a való világban, szemléljük a szépségeit, lassuljunk vissza hozzá.

Nézni is teher

Elengedi a mindennapi nyomasztó gondolatainkat, terheinket szinte lehetetlen vállalkozás, mégis olykor meg kell próbálnunk lerakni a terheket, amiket cipelünk, máskülönben annyira kimerülünk, hogy képtelenek leszünk normális kerékvágásban élni az életünket.

fotó: Unsplash/ Samuel Zeller

Találjuk meg a saját ritmusunkat

A zenehallgatás tökéletes módja annak, hogy lenyugtassuk túlterhelt, fáradt és ideges agyunkat. A zene gyógyszer, teljesen mindegy, milyen műfajú. Csak hangolódjunk rá, s ne csináljunk közben semmi mást. 10 perc zenés meditáció kisimítja az idegeket és a ráncokat is.

Test és mozgás

Nem kell feltétlenül a konditeremben izzasztani magunkat, pláne ha valójában utáljuk, de mindenképpen csináljunk valamit, ami egy kicsit felpezsdíti a testünket, és valami teljesen más, mint amit napközben végzünk: sétáljunk csak egy parkban, az is jobb, mint a semmi. Persze az is megteszi, ha minden délutánra kitalálunk magunknak valami újat, olyat, amit azelőtt még soha nem csináltunk.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


6 − 4 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>