emelkedj

Íme a legklasszabb ÖTPONTOS rendszer, hogy egyszerűbbek legyenek a mindennapok

Vajon meddig feszegetjük még saját határainkat? Meddig hisszük, hogy még egyvalamit, csak ezt az egy dolgot belezsúfolhatjuk a napunkba? Miért gondoljuk, hogy a világ összes problémáját nekünk kell megoldani, méghozzá feltétlenül még ma? Lazítsunk! Engedjük el az eszement megfelelési kényszerünket, és egyszerűsítsük le az életünket. Még ma.

Tyson Popplestone ausztrál író egyik nap elhatározta, hogy ezentúl tudatosan éli az életét, és nem hagyja, hogy az események befolyásolják, helyette inkább ő lesz hatással a történésekre. Elsőre ez furcsának hangzik, de van benne rendszer! Tyson tanácsadóként is dolgozik, olyan embereknek segít, akik úgy érzik, elakadtak az életben. Ő nem bonyolítja túl a dolgokat, mindent a maga természetes egyszerűségében szemlél és visz véghez. Ezek itt az ő tanácsai. Blogjának címe: A célkitűzés művészete. Találó cím.

Fotó: Unsplash.com/bench-accounting

  • Válasszuk ki a napi kavalkádból az öt legfontosabb dolgot, és csak azokat végezzük el! Lássuk csak: Ebédelni viszonylag fontos, azt ne hagyjuk ki, ez egy. Kettő: fizessük be a csekkeket, ez szintén halaszthatatlan. Hozzuk el a gyereket az intézményből, ahová jár, ez három. Aztán mondjuk vigyük el játszótérre, építsünk rengeteg homokvárat közösen, ez a negyedik. Végül töltsünk egy kis időt magunkkal, tegyünk fel egy tápláló maszkot, majd lazítsunk a kedvenc albumunkra. A lényeg az lenne, hogy azoknak a dolgoknak, melyeket kiválasztunk, adjunk időt, s éljük meg a pillanatokat, és ne a következőn járjon már az agyunk.
  • Mondjunk nemet gyakrabban. Higgyük el, hamarabb megváltozik az életünk, mint gondolnánk, és minden sokkal, de sokkal egyszerűbb lesz.
  • Kapcsoljuk ki az értesítéseket! Megakasztják a munkát s a létező összes tevékenységünket.
  • Ahelyett, hogy hazaérkezés után egyből bekapcsolnánk a tévét, válasszuk ki azokat a programokat, melyeket meg szeretnénk nézni. A kapcsolgatással rengeteg idő elmegy. Azt gondolhatnánk, pihentető tevékenység, de valójában nem az. Vagy vegyük fel a műsorokat, s így a reklámidőt is megspórolhatjuk magunknak, s fordíthatjuk azt valami másra.
  • Egyszerűsítsük a ruhatárunkat is. A stílusos megjelenéshez nem kell sok ruhadarab. És minél kevesebb darabból kell válogatnunk, annál hamarabb készen lehetünk reggelente.

Fotó: Unsplash.com/averie-woodard

  • Együnk sokkal, de sokkal lassabban. Hogy miért? Hát, mert aki nyugodtan eszik, s minden falatot jól megrág, az biztosan hamarabb eltelítődik. Ezt az időt is használjuk ki. Ne nyomkodjuk közben a telefont, semmiféle monitort ne bámuljunk, helyette inkább beszélgessünk, vagy csak relaxáljunk, koncentráljunk arra, amit éppen eszünk.
  • Tegyünk rendet az íróasztalunkon. Nem is gondolnánk, de minél kevesebb kacat halmozódik körülöttünk, annál hatékonyabban végezzük a dolgunkat. A szemét mehet a szemétkosárba, az üres kávéscsészék a mosogatóba, fontos papíroknak pedig a fiókban van a helye.
  • Ne féljünk a szokásoktól: keretet adhatnak a napjainknak, kapaszkodókat egy kilátástalan élethelyzetben. A rutin agyunknak is könnyebbség: ha bizonyos dolgokat a napnak ugyanabban az időszakában végzünk, megkönnyítjük az életünket.

Természetesen az összes tanácsot nem tudjuk, nem is kell megfogadni, elég, ha csak elgondolkozunk rajtuk: vajon tényleg ennyi mindent bele kell sűríteni ebbe a rövidke kis életbe? Nem lehet, hogy ahelyett, hogy mindent akarunk, inkább csak az igazán fontos dolgokra koncentrálunk?

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


5 × 7 =

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>