Életmódunktól és étrendünktől függően lehet különböző illatú a leheletünk. Sokan cukorkákat szopogatunk, rágót rágunk a mentolos hatásért. De van még néhány természetes trükk, ami segítségével tehetünk a kellemetlen szájszag ellen, íme!
Együnk citromot
Akár az italunkba kért és kapott citromkarika is megfelelő erre a célra: ebéd után rágcsáljuk el! A citromsav fokozza a nyáltermelést, ami pedig jó a rossz lehelet ellen.
Rágcsáljunk petrezselymet
Nem véletlen, hogy az ételek egyik gyakori dísze a petrezselyem. Azon túl, hogy feldobja a látványt, és ízesíti az ételt, még egy hasznos oldala van: a benne lévő illóolajok eltüntetik a kellemetlen szájszagot.
Harcoljunk szezámmagolajjal
Ha van egy kis szabadidőnk, amit feláldozunk erre, használjunk sajtolt szezámmagolajat a szájszag ellen: tartsuk körülbelül 15 percig a szánkban egy kisebb mennyiséget belőle, majd köpjük ki!
Igyunk buborékos vizet
Ha nincs jobb ötletünk, kérjünk szénsavas vizet, és azzal öblögessünk egy kicsit. A buborék ugyanis tisztítja valamennyire a fogakat, ami jó lehet a rossz lehelet ellen.
Nassoljunk zöldségeket
Ha friss leheletre vágyunk, a rágó helyett rágcsáljunk répát vagy almát – ezek is felveszik a harcot a kellemetlen szájszag ellen.
Öblögessünk szódabikarbónával
Nem jó az íze, ez tény, ahogyan az is, hogy jó szájszag ellen. Egy pohár vízben oldjunk fel egy teáskanálnyi szódabikarbónát és néhány csepp borsmentaolajat.
Kaparjunk kanállal
Nyújtsuk ki a nyelvünket és egy kanál segítségével kaparjuk le a nyelvünkről az ott letelepedett baktériumokat, amik felelősek a rossz szájszagért.
Együnk valami fahéjasat
Az illóolajokról már esett szó: a fahéj is ennek köszönheti hatékonyságát a kellemetlen szájszaggal szemben.
Elő az almaecettel
Talán ez sem a legjobb ízű trükk, de a szakemberek szerint garantált a hatás: az almaecet számos antimikrobiális és gombaellenes tulajdonsággal rendelkezik, így könnyen elpusztítja a kellemetlen szagokat okozó baktériumokat.