gyerpro1

A probiotikumok fontossága a gyermekek szempontjából…

Tapasztalatok bizonyítják, hogy a probiotikumok szedésének köszönhetően enyhült vagy lerövidült egyes betegségek lefolyása.

gyerpro

A probiotikumok elsődleges jelentősége a megelőzésben rejlik, főleg a gyermekek esetében.

A kedvező hatás már csecsemőkorban megfigyelhető, amikor a bevitt táplálék összetétele a szervezet egészséges fejlődésére nagy hatást gyakorol.

Az anyatej egyedülálló és pótolhatatlan táplálék, amely meghatározza a bélflóra összetételét. Kutatásokkal bizonyították, hogy az anyatejjel táplált gyermekek beleiben sokkal több probiotikus baktérium – elsősorban a laktobacillus – található, mint az olyan gyermekek esetében, akik mesterséges táplálékot kaptak.

Összefüggést fedeztek fel a csecsemők hasmenéses megbetegedéseinek gyakoriságával kapcsolatosan is, amely az anyatejjel táplált gyerekek között ritkábban fordult elő.

Bizonyítást nyert az is, hogy a szoptatás és a szoptatásnak köszönhetően a gyermekkorban magasabb számú probiotikus baktérium a belekben hozzájárulhatnak a Crohn betegség megelőzéséhez is.

A mesterségesen táplált gyerekek bélmikroflórájának összetétele hasonló a felnőttekéhez, ebben az esetben nagyobb az allergia és a különböző fertőzések előfordulásának veszélye. Tapasztalatok szerint, amennyiben a gyermekek táplálkozásában probiotikumok is jelen voltak, csökkent a bőr- és élelmiszerallergia előfordulása.

A probiotikumok fontos szerepet játszanak a gyermekek élete során is, amikor új kórokozó baktériumokkal kerülnek kapcsolatba. Az óvodában és az iskolában gyakran olyan baktériumok támadják meg a szervezetet, amelyre az nincs felkészülve a gyermek.
A hasznos baktériumok megfelelő mennyiségű beszedése ebben az esetben azért fontos, mert a probiotikumok összefüggő védőréteget képeznek a belek falán, és megvédik a beleket a kórokozó mikroorganizmusok megtelepedésétől és elszaporodásától.

A probiotikumok jó hatása a gyermekek esetében a következő:

  • csökkentik az élelmiszer-allergiák gyakoriságát (és a kialakulás kockázatát a későbbiekben)
  • megvédenek a gyermekek között gyakran előforduló fertőző betegségekkel szemben
  • segítik az immunrendszert és a szervezet védekezőképességét
  • segítik a táplálékból az ásványi anyagok felszívódását
  • segítik a kalcium felszívódását a csontok megfelelő növekedéséhez
  • regenerálják a bél mikroflóráját az antibiotikumok szedése alatt és azt követően is
  • segítenek a székrekedés és hasmenés megelőzésében és gyógyításában
  • csökkentik a bőrbetegségek súlyosságát (különböző ekcémák, az atopiás ekcéma és az akné esetében)

Amennyiben jó minőségű probiotikumokhoz  szeretnél  jutni, amelyekkel valóban segíteni tudsz gyermekednek, keresd természetgyógyászunkat, írj nekünk  e-mail címünkre.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


× 7 = 7

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>