pro

Depresszió ellen probiotikum?

Az emberiség évezredeken át rettegett a szabad szemmel láthatatlan kórokozóktól, ám az utóbbi évezredekben egyre több baktériumról derült ki, hogy egészségünk szempontjából kulcsfontosságúak.

kép

Ezek a PROBIOTIKUMOK.

A bélflóránkat alkotó parányi élőlények nemcsak a vitaminok, ásványi anyagok, tápanyagok felszívódását segítik, hanem az elménkre is hatással vannak.

Tudományos beszámolók szerint az optimális összetételű bélflóra nemcsak a kedély javítására képes, hanem az olyan mentális zavarok kezelésére, mint a szorongás vagy a depresszió.

Laboratóriumi tesztek során sikerült már szorongó egeret merésszé, visszahúzódó egeret kalandkeresővé tenni pusztán a bélrendszerünkben élő baktériumok arányának megváltoztatásával. Sőt, amikor depressziós emberekből származó baktériumokat juttattak patkányokba, a patkányok maguk is depressziósak lettek.

A jó baktériumok régóta velünk vannak, kölcsönhatásban fejlődtek és alkalmazkodtak az évmilliók során.

Képesek kiszorítani a rossz baktériumokat a kiszorítás elve alapján.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük


4 + = 10

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>